Najnovije vesti

AMBASADA SAD: Politika Vašingtona prema Srbiji se nije promenila posle izvešaja Pentagona
Ilustracija, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

podrška razvoju zemlje

AMBASADA SAD: Politika Vašingtona prema Srbiji se nije promenila posle izvešaja Pentagona

Politika

BEOGRAD - Američka politika prema Srbiji se nije promenila, ostala je ista dugi niz godina, rečeno je u ambasadi SAD na pitanje da li bi izveštaj Pentagona u kome se kaže da je Srbija najpopustljivije okruženje kada je reč o ruskom uticaju na Zapadni Balkan, mogao da utiče na budući kurs Vašingtona prema Beogradu.

Kako je rečeno za današnju Politiku, Vašington razume "interes Srbije da razvija pozitivne odnose s nizom partnera i očekivali bismo da će i ostali srpski partneri pokazati slično poštovanje i podršku za srpske strateške ciljeve".

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA

U američkoj ambasadi, kako je navedeno, podsećaju da je ambasador Entoni Godfri nedavno objasnio da je u strateškom interesu SAD da se Srbija razvija kao moderna, demokratska, prosperitetna evropska država, koja je u miru sa susedima, koja demostrira puno poštovanje vladavine zakona i posvećena je garantovanju prava svih njenih građana.

Listu je rečeno i da Amerika u potpunosti podržava "navedeni cilj Srbije u evropskim integracijama i članstvu u EU", kao i da poštuje srpsku politiku vojne neutralnosti.

"Naš angažman sa Srbijom - i američkom tehničkom pomoći, koja se u velikoj meri realizuje preko USAID-a - ima za cilj da pomogne Srbiji u postizanju zacrtanog cilja, evropske integracije", kaže se u odgovoru američke ambasade.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...