KORISTIM DAČIĆA DA SREĆEM BOGATAŠE! Voditeljka "Parova": Zašto ja ne mogu da budem i intelektualac?!
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

ambicije

KORISTIM DAČIĆA DA SREĆEM BOGATAŠE! Voditeljka "Parova": Zašto ja ne mogu da budem i intelektualac?!

Politika -

Jovana Jeremić, voditeljka rijalitija „Parovi“, godinama je član SPS, redovno ide na sednice Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju, a u razgovoru za Kurir govori o daljim političkim koracima.

Humanitarni rad

Na društvenoj mreži Tviter šeruje se stara vest da je Jeremićeva član SPS i pomenutog saveta, a reakcije su i danas, kao što su bile i tada, podeljene - od podrške do napada „šta će rijaliti voditeljka u politici“.

Kako kaže, trenutno ne želi da bude izrazito politički aktivna jer je koncentrisana na televiziju.

- Još uvek sam mlada što se politike tiče, ali u budućnosti, svakako, da. Sada sam zadovoljna svojom pozicijom, što sam trenutno jedno od najpoznatijih televizijskih lica u Srbiji, to mi je sasvim okej. U budućnosti sebe vidim kao jednog velikog radnika u svojoj stranci. Ja nisam ušla u SPS iz koristi, ja sam već bila formirano televizijsko lice - kaže Jeremićeva i dodaje da se bavi i humanitarnim radom.

- Odnela sam u Zvečansku trudnicama i maloletnim mamama sve haljine koje sam nosila u emisijama i koje sam dobila. Cilj mi je da privučem ljude s novcem da podrže one kojima je pomoć potrebna - kaže ova voditeljka, a na pitanje da li to - privlačenje ljudi s novcem - radi preko SPS, ona kaže:

- Ne, ovo sada radim sama, ali samim tim što sam u SPS mogu da privučem ljude s parama.

foto: Privatna Arhiva

Odličan student

Ona kaže da ne vidi zbog čega se podigla prašina u javnosti i otkud toliko negativnih komentara na Tviteru.

- Ne znam šta je njima moje angažovanje u politici za čuđenje. Ja sam jedan od najboljih studenata pravnog fakulteta, završila sam ga s prosekom 9,6, bila sam đak generacije u srednjoj, normalno je da se bavim ozbiljnim stvarima i da budem u tom savetu. Zašto ne može voditeljka rijalitija da bude i intelektualac - kaže Jeremićeva i dodaje da je aktivna u pomenutom savetu.

- To nije državni, to je partijski organ, to nema veze s državnim institucijama. Mi se sastajemo, komentarišemo politiku na svetskom nivou, šta se dešava u svetu, sve ono što jesu aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova - dodaje ona, kao i da na sastancima često gostuju određeni članovi SPS koji su na uticajnim pozicijama u državi, a koji im prenose svoja iskustva u politici.

- Mi se kroz te razgovore i edukujemo i formiramo, da neko od nas sutra može da pretenduje na visoku funkciju u državi - ističe Jeremićeva.

Dačićeva podrška

JOVANA ĆE NAPREDOVATI U SPS

Šef diplomatije Ivica Dačić u razgovoru za Kurir kaže da će Jeremićeva sigurno napredovati unutar stranke.

foto: Nemanja Nikolić

- Veoma malo vremena posvećujem radu partije jer sam jako zauzet. Ne znam da li je aktivan taj savet i koliko je ona aktivna. Napadaju je, a svi gledaju te programe. Ja ne gledam, ali svako treba da ima šansu da nešto postigne u politici. Ona je mlada, obrazovana, da je otišla u neku opozicionu stranku, ne bi se oni ljutili i ne bi je napadali. Jovana će sigurno napredovati u SPS - poručio je Dačić.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track