Najnovije vesti

ALBANAC SA KOSOVA PRIZNAO DA JE BIO ČLAN ISLAMSKE DRŽAVE: Agon Misini (29) učestvovao u terorističkim akcijama u Siriji!
Ilustracija, Foto: AP

specijalno tužilaštvo

ALBANAC SA KOSOVA PRIZNAO DA JE BIO ČLAN ISLAMSKE DRŽAVE: Agon Misini (29) učestvovao u terorističkim akcijama u Siriji!

Politika

BEOGRAD - Muškarac iz kosovske opštine Gnjilane, Agon Misini (29), priznao je da je kao član ISIS-a organizovao i učestvovao u terorističkim aktivnostima, preneo je danas KoSSev.Kako saznaje Balkanska istraživačka mreža (BIRN) a prenosi KoSSev, on se, u petak, izjasnio krivim po optužbama za terorizam.

Specijalno tužilaštvo je 7. novembra podiglo optužnicu protiv Misinija, koji je vraćen na Kosovo iz Sirije i koji se kao član terorističke organizacije ISIS borio na Bliskom istoku.

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je Misini nakon preliminarnih priprema svojevoljno napustio Kosovo u julu 2015. godine – sa ciljem da ode u Siriju.

Nakon što je kontaktirao pristalice terorističke organizacije ISIS, Misini je avgusta 2015. autobusom otputovao u Grčku koristeći falsifikovani pasoš stanovnika Skoplja, odakle je zatim otišao do turske granice.

U optužnici se navodi da se po dolasku u Siriju pridružio terorističkoj organizaciji ISIS, a nakon taktičke i borbene obuke, aktivno je učestvovao u ratovima u Siriji.

Kurdske snage su ga uhapsile 26. jula 2017. i pritvoren je sve do aprila ove godine kada je vraćen na Kosovo.

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...