Najnovije vesti

VUČIĆ DOPUTOVAO U SOČI: Evo kako je srpski predsednik dočekan u Rusiji
Foto: Instagram

sutra razgovor s putinom

VUČIĆ DOPUTOVAO U SOČI: Evo kako je srpski predsednik dočekan u Rusiji

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Soči, gde će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić će sa šefom ruske države sutra razgovarati u rezidenciji "Bočarov ručej", što će biti njihov 17. susret, treći za godinu dana.

Dvojica predsednika će, prema Tanjugovim infiormacijama, najpre imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti sa delegacijama na radnom ručku, koji Putin priređuje u čast predsednika Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić u jednodnevnoj radnoj poseti Sočiju.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Po završetku sastanka, predviđene su izjave Putina i Vučića.

Glave teme, prema očekivanjima, biće bilateralna saradnja dve zemlje, aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i put ka rešenju tog pitanja, a kako Vučićeva poseta dolazi nedugo posle otkrivanja afere "ruski špijun", to će, sigurno je, biti jedna od tema razgovora dvojice predsednika.

U centru Sočija, u susret sastanku dvojice predsednika postavljen je veliki video bim, kao poklon pripadnika naše dijaspore, a u Vučićevu čast, u kojem se, uz konstataciju "Braća zauvek", smenjuju zastave Srbije i Rusije, kao i fotografije Vučića i Putina.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...