VUČIĆ O VOJNO-TEHNIČKOJ SARADNJI SA RUSIJOM: Putin me je posavetovao šta da kupimo i poslušao sam ga
Foto: Predsedništvo Srbije

PREDSEDNIK SRBIJE U SOČIJU

VUČIĆ O VOJNO-TEHNIČKOJ SARADNJI SA RUSIJOM: Putin me je posavetovao šta da kupimo i poslušao sam ga

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Rusija imaju odličnu vojno-tehničku saradnju, kao i veliki broj zajedničkih vojnih aktivosti.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju, Vučić je zahvalio ruskoj strani na podršci u opremanju srpske armije.

"Zahvalan sam ruskom ministru odbrane Sergeju Šojgu na podršci našoj vojsci, razgovarali smo i danas o tome. Mi smo već od njih kupili mnogo važne i dobre opreme. Predsednik Putin me je na paradi povodom Dana pobede posavetovao šta da kupim i ja sam poslušao taj savet", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Navodi da ta oprema "sada treba da stigne u Srbiju", dodajući da to ide polako i u skladu sa finansijskim mogućnostima naše zemlje.

"Mi nemamo nikakvih problema po pitanju vojne saradnje. Pogledajte i uporedite kako je izgledala opremljenost naše vojske pre šest godina, a pogledajte Vojsku Srbije danas. Neću da se pozivam na njihove reči, ali tu razliku primećuju i naši ruski prijatelji. Zbog toga sam ponosan i zadovoljan našom saradnjom", zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track