Najnovije vesti

PALMA PREDLOŽIO FORMIRANJE UDRUŽENJA GRADONAČELNIKA GRČKE I SRBIJE: Pojačati saradnju dva bratska pravoslavna naroda!
Foto: Palmaplus/d.m.

predsednik JS i narodni poslanik

PALMA PREDLOŽIO FORMIRANJE UDRUŽENJA GRADONAČELNIKA GRČKE I SRBIJE: Pojačati saradnju dva bratska pravoslavna naroda!

Politika

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik skupštine grada Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji susreo se u Solunu sa gradonačelnikom grčkog grada Verie Kostantinosom Vorgiacidisom i predložio formiranjem udruženja gradonačelnika Srbije i Grčke. 

Marković je istakao da ima dobre odnose sa gradonačelnicima Soluna, Katerinija, Hrisopulija, Korinta i sada Verie, i da predlaže da se formira Udruženje gradonačelnika Grčke i Srbije, kako bi gradonačelnici sledili primer dobre saradnje dveju država Grčke i Srbije. Formiranjem udruženja gradonačelnika pojačali bi privrednu, kulturnu, sportsku saradnju dva bratska pravoslavna naroda.

foto: Palmaplus/d.m.

"Zahvaljujem Grčkoj državi i premijeru Micotakisu što imaju čvrst stav da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i što podržava Srbiju na evropskom putu" zaključio je Marković

Gradonačelnik Verie je rekao da podržava ideju Dragana Markovića Palme i da prihvata poziv da na proleće poseti Srbiju i Jagodinu, i da je siguran da će prijateljstvo dva grada doprineti razvoju ekonomske, kulturne, i sportske saradnje.

foto: Palmaplus/d.m.

Pored Dragana Markovića Palme delegaciju su su činili i Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, Života Starčević portparol Jedinstvene Srbije i Marko Maljković direktor Doma učenika u Jagodini.

foto: Palmaplus/d.m.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...