MILENA, UDOVICA UBIJENOG OLIVERA IVANOVIĆA: Sve ovo je igra, optužnice ne nude ništa novo, sve smo to već čuli
Foto: Printscreen Facebook

sumanuto da se na optužnici nalazi Silvana Arsović

MILENA, UDOVICA UBIJENOG OLIVERA IVANOVIĆA: Sve ovo je igra, optužnice ne nude ništa novo, sve smo to već čuli

Politika -

BEOGRAD - Optužnice koje su podignute za ubistvo Olivera Ivanovića ne nude ništa novo, sve smo to već čuli, i to je ono što obeshrabruje i ne uliva nadu, izjavila je udovica Olivera Ivanović, Milena.

Ona je u intervjuu za Blic rekla da je očekivala nove podatke u optužnici i dokaze i da je razočarana što se to nije desilo.

- Samo se vrtimo u krug. Prvo kažu da je Milan Radoičić glavni optuženi, a onda njega nema u optužnici. Pojave se neka imena, pa se zatim ta ista imena više ne pominju. Dosta je nelogičnosti, dosta je stvari koje se ne poklapaju, a svi želimo i očekujemo da se prestane sa spekulacijama, manipulacijama..., rekla je Milena Ivanović.

Ona kaže da je sumanuto da se na optužnici nalazi Silvana Arsović.

"Ono što sigurno znam, a ja sam neko ko je sa njom proveo mnogo godina zajedno, jesta da je ona jedan od retkih iskrenih prijatelja i nije mi jasno šta znači čitav ovaj proces protiv nje. Mogu da garantujem da nema nikakve veze sa onim što joj se stavlja na teret", rekla je Milena Ivanović.

Vasić: Optužnica za Markovića "tanka" i za osnovanu sumnju

Advokat Dejan A. Vasić, branilac jednog od osumnjičenih za umešanost u ubistvo lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je danas da ima utisak da je podignuta optužnica u vezi sa ovim slučajem isforsirana i da je "tanka" čak i za osnovanost sumnje.

Vasić je rekao da je danas imao uvid u optužnicu Specijalnog tužilaštva Kosova, odnosno u deo koji se odnosi na njegovog branjenika Dragišu Markovica iz Mitrovice.

"Ono što je uočljivo je da je on optužen, jer je navodno odao 'tajnu informaciju' da je ubijen Oliver Ivanović, kada je navodno nekoga zvao da mu javi. To uopšte nije istina, već je znao ceo svet", kazao je Vasić za Kosovoonlajn.

Kako kaže, tužilaštvo je isforsiralo optužnicu da bude veliki broj optuženih, a suštinski sve je vrlo tanko, čak i za osnovanost sumnje, a ne za ozbiljno optuženje. Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv šest osoba koje se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara 2018. ispred sedišta GI SDP u Severnoj Mitrovici.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track