BRATKO, RAKETA LI SI! VUČIĆ UŽIVO O METAMA: Možete da crtate šta hoćete, rad ne možete da pobedite! (KURIR TV)
Foto: Printscreen Kurir TV

svečanost početka radova na putu šabac-ruma-loznica

BRATKO, RAKETA LI SI! VUČIĆ UŽIVO O METAMA: Možete da crtate šta hoćete, rad ne možete da pobedite! (KURIR TV)

Politika -

Ne bi me Putin zvao nasamo da je hteo vama da kažem... Vode politiku linča prema mojoj porodici, moj brat se nikad nije čuo s vlasnikom Jovanjice... Završiću kao Aleksandar Obrenović?

ŠABAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima posle svečanosti početka radova na putu Ruma-Šabac-Loznica i rekao šta misli o metama koje mu crtaju.

1 / 17 Foto: Kurir TV

- Možete da crtate šta hoćete, možete da pišete šta hoćete... Rad ne možete da pobedite - rekao je Vučić dodajući da je beskrajno zahvalan članovima SNS koji su organizovali okupljanja ali ih je zamolio da to više ne rade i ne organizuju.

- Ne mogu oni meni ništa, rad ne mogu da pobede, možete sto snajpera da uperite, možete da pišete šta hoćete, da crtate šta hoćete, ali rad ne možete da pobedite i tu nema neke filozofije... - rekao je Vučić dodajući da mu je jedan bugarski prijatelj jutros rekao: "Bratko, raketa li si?", a povodom potpisivanja jutrošnjeg ugovora za Moravski koridor, pa sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo i na kraju povodom ove svečanosti ovde na početku radova na auto-putu Ruma-Šabac-Loznica.

Vučić je izjavio da do danas nije znao za organizaciju skupova podrške njemu u nekoliko gradova, te zamolio ljude da se ne okupljaju, već samo da nastave da rade, jer, ističe, rad niko ne može da pobedi. "Molim ih da ne organizuju te skupove. Beskrajno sam im zahvalan, jer, iako me nisu pitali, to pokazuje da ti ljudi imaju neku emociju, a pre svega da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje", rekao je Vučić na svečanosti nadomak Šapca komentarišući skupove podrške njemu.

Ponovio je molbu svojim pristalicama da ne organizuju skupove, jer će odgovor na sve dati građani na izborima. "A, ta želja koja postoji kod drugih da sprečaju slobodu okupljanja onima koji drugačije misle... Toga smo se naslušali u prethodnom periodu", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da mora da se nasmeje na komentare kako se vodi kampanja protiv njegovih političkih protivnika zbog crtanja meta.

"Piše jedan stručnjak, tajkun, predstavniku iz EU da li zna u kojoj je zemlji bio i kako se ovde vodi hajka potiv njih. A, ja kažem - samo nastavite. Nisam ja vama crtao mete, nego vi meni. I ja kažem da je to s metama u redu, a oni pominju hajku. To je ta perverzna inverzija, kojom se svakodnevno služe", rekao je Vučić.

"Vode politiku linča prema mojoj porodici, moj brat se nikad nije čuo s vlasnikom Jovanjice"

Vučić je izjavio danas i da njegov brat Andrej Vučić nema veze sa vlasnikom imanja Jovanjica, kod Stare Pazove, gde je nađena velika količina maruhuane, ali da njegovi protivnici znaju samo da mrze, a nemamu nikakve činjenice za svoje optužbe.

- On nema veze sa čovekom iz Jovanjice. Gde se i kad sa njim čuo, zna li neko, ne zna jer se to nije dogodilo - rekao je Vučić i dodao da mu njegovi politički protivnici ne mogu ništa pa onda pretpostavljaju da ga boli kad napadaju njegovu porodicu, decu, brata, oca od 80 godina i proglašavaju ih mafijašima.

"Šta je smisao afere Krušik? Lagali su da smo izvozili mine u Ukrajinu, pa su govorili da Putin neće da me primi, a poklonio je pušku, verovatno što ne ceni Srbiju", rekao je Vučić. Povodom odnosa sa Prištinom, ponovio je da ; bi želeo da se nastavi dijalog, ali nije preveliki optimista. "Znaju put, nek ukinu takse", naveo je Vučić.

"Ne bi me Putin zvao nasamo da je hteo vama da kažem"

Odgovarajući na pitanja novinara o jučerašnjem sastanku nasamo s Putinom u Sočiju, Vučić je potvrdio da je u dva-tri navrata nasamo razgovarapo s Putinom ali da ne može da otkrije o čemu su razgovarali.

- Pa ne mogu! Ne bi me zvao nasamo da je hteo vas da obavestim - rekao je nasmejvši se.

"Završiću kao Aleksandar Obrenović?"

- Što se tiče ovih što prete te ću da završim kao Aleksandar Obrenović, te kao Aleksandar Karađorđević... Valjda su svakog Aleksandra pronašli da je isto završio... Jedan sa mecima u sebi a drugog smo junački izboli 52 puta pa još bacili preko terase onako kako mi to umemo... Kako bih vam rekao... Hoće li time srušiti auto-puteve? - rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja.

- Hoće li time da sruše auto-puteve i činjenicu da su kada su otišli sa vlasti ostavili nenormalne dugove i fabrike puste, a da danas otvaramo fabrike u svim gradovima", zapitao je Vučić. - Oni neka rade svoj posao, nemam problem sa tim, ali sam uveren da građani vide kojim putem ide Srbija, poručio je predsednik.

Danas telefonom sa Angelom Merkel o KiM i evropskom putu

Vučić je najavio da će sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati pre svega o Kosovu i Metohiji i evropskom putu Srbije. On će, kako je najavljeno, kasnije danas razgovarati s Merkel telefonom. Vučić je, nakon otvaranja radova na Moravskom auto-putu, upitan o čemu će razgovarati sa kancelarkom kazao da će svakako da pomene KiM, evropski put Srbije, ekonomsku i svaku drugu bilateralnu saradnju sa Nemačkom.

- Šta će ona mene da pita, to morate nju da pitate, dodao je on. Osvrnuo se na jučerašnje razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenevši da je sa njim, na inicijativu šefa ruske države, u dva ili tri navrata razgovarao nasamo, ali da sadržaj tih razgovora ne može da obelodanjuje.

"Šabačke vlasti bojkotuju i izbore i rad"

Svečanom obeležavanju početka izgradnje autoputa Ruma-Šabac-Loznica nije danas prisustvovala šabačka vlast, niti predsednik opštine Šabac Nebojša Zelenović, a predsednik Aleksandar Vučić na to kaže da oni izgleda bojkotuju i izbore i rad. Na pitanje kako komentariše to što na događaju nije bilo predstavnika vlasti u Šapcu, koji tvrde da neće da učestvuju u predizbornoj kpampanji, Vučić je odgovorio: "Lepo neće da učestvuje u predizbornoj kampanji. On je za bojkot izbora i rada". Dodao je da on nema problem s tim.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track