VULIN ODBRUSIO TAČIJU I HARADINAJU: Albancima smeta istina, Račak je laž!
Foto: Beta, Profimedia

Direktno

VULIN ODBRUSIO TAČIJU I HARADINAJU: Albancima smeta istina, Račak je laž!

Politika -

Vučić ima hrabrosti da kaže istinu, a to mu Šiptari nikada nisu oprostili. Račak je napravljen da Šiptari izgledaju kao žrtve, čak i kada su dželati, rekao je Vulin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je slučaj Račak laž, namešten i pripreman da opravda zločin NATO bombardovanja, ali da kosovskim Albancima smeta istina koju iznosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i koju će čuti još mnogo puta.

- Vučić ima hrabrosti da kaže istinu, a to mu Šiptari nikada nisu oprostili. Račak je napravljen da Šiptari izgledaju kao žrtve, čak i kada su dželati. Taj slučaj je i Haški tribunal izbacio iz procesa Miloševiću, jer je dokazano da su Šiptari dovlačili leševe, presvlačili ubijene pripadnike OVK u civilnu odeću, sklanjali njihovo oružje - izjavio je Vulin komentarišući napade političara iz Prištine na Vučića.

Albanci su, naime, oštro reagovali na izjavu predsednika Srbije da je zastrašujuće to što je bivši kosovski ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora jer je za zločin u Račku 1999. rekao da je izmišljen. Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je da zvaničnici iz Srbije „negiraju jedan od najgorih zločina nad civilima koji se dogodio u Evropi“.

Priština je juče otišla i korak dalje, pa je protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Kosova zbog „negiranja zločina i masakra u Račku“, javili su tamošnji mediji.

Kurir.rs / Foto: Beta, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track