DANAS SEDNICA GO SPS: Kraj faraonske ere Ivice Dačića!
Foto: Zorana Jevtić

Zasedanje

DANAS SEDNICA GO SPS: Kraj faraonske ere Ivice Dačića!

Politika -

Čak godinu dana od poslednjeg Kongresa SPS, Dačić je za danas zakazao sednicu Glavnog odbora stranke, na kojoj će, kako je ranije najavljivao, među socijalistima izabrati najuže rukovodstvo - potpredsednike i zamenika predsednika partije

Lider Socijalističke partije (SPS) Srbije Ivica Dačić konačno je rešio da kompletira partijsko rukovodstvo.

Čak godinu dana od poslednjeg Kongresa SPS, Dačić je za danas zakazao sednicu Glavnog odbora stranke, na kojoj će, kako je ranije najavljivao, među socijalistima izabrati najuže rukovodstvo - potpredsednike i zamenika predsednika partije.

Od 22. decembra prošle godine, kada je na Kongresu samo on dobio potvrdu predsedničkog mandata, ostatak rukovodstva je raspušten. Kurir je ranije pisao o situaciji u SPS, koja je lideru Dačiću poslužila da godinu dana partijom vlada sam, kao faraon. Pojedini saradnici su u takvoj taktici Dačića videli nameru da dodatno testira lojalnost svojih najbližih saradnika, jer mu i stranački statut ide naruku. Prema pravilima partije, predsednik odlučuje i o broju i o imenima svojih potpredsednika, kao i o svom zameniku.

SPS je osnovan 1990, a Dačić je na čelu te stranke od 2006. godine. Šef socijalista je postao nakon smrti dotadašnjeg lidera te partije Slobodana Miloševića.

Kurir.rs/ I. K. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track