ALEKSANDAR VULIN PORUČIO EDIJU RAMI: Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani!
Foto: Beta/Jovo Mamula, EPA/Martin Divisek

jasan Odgovor

ALEKSANDAR VULIN PORUČIO EDIJU RAMI: Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani!

Politika -

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je albanskom premijeru Ediju Rami da bi Albanci trebalo da prestanu da žive u samoobmani da su žrtve i da dozvole Srbima da sahrane svoje mrtve, a da kazne žive za njihovu smrt.

- Kako je moguće da se u današnje vreme negira dokumentovani ratni zločin kakav je masakr u selu Klečka ili Radonjićko jezero. Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve, dopustite, prijatelju, da živi Srbi sahrane svoje mrtve iz „žute kuće“, neka bar saznaju gde su ostaci njihovih mrtvih, neka živi saznaju ko je mrtvim učinio dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama. Prijatelju, neka živi kazne onog ko je streljao 14 žetelaca u Starom Grackom i ko je streljao decu na reci Bistrici, i da živi kazne onog ko je odsekao glavu monahu Haritonu u Prizrenu - izjavio je Vulin odgovarajući na Raminu poruku predsedniku Aleksandru Vučiću.

Rama je, podsetimo, preko Tvitera uputio poruku Vučiću s pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira, kako je naveo, dokumentovani ratni zločin, kao što je navodni masakr nad albanskim civilima u selu Račak, 1999. na Kosovu. - Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve. Dopustite da sahranimo mrtve i da za njihove smrti kaznimo žive - zaključio je Vulin.

Kurir.rs/ Foto: Beta/Jovo Mamula, EPA/Martin Divisek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track