Najnovije vesti

VUČIĆ O AFERI MEGATREND: Kakve veze ima ta priča sa strankom? Žao mi je što su uništili ono što je stvorio Jovanović
Foto: Printscreen Hit Tvit/RTV Pink

otvoreno

VUČIĆ O AFERI MEGATREND: Kakve veze ima ta priča sa strankom? Žao mi je što su uništili ono što je stvorio Jovanović

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je žaljenje što su neki uništili sve što je uspeo da stvori Mića Jovanović, te odbacio tvrdnje da priča oko Megatrenda ima nekakve veze sa SNS.

Vučić je sinoć u "Hit tvitu", ukazao je da su svi Miloševićevi kadrovi bili na Megatrendu, kao i neki drugi političari.

- Ja nisam nikada bio na Megatrendu, niti predavao tamo, a ni dinara od Miće nisam uzeo. Meni ga je žao, jer su uništili ono što je supeo da stvori. Napravio je zgradu univerziteta i žao mi je što su ga uništili na sve načine - rekao je on.

Na tvitove kojima se tvrdi da je priča oko Megatrenda izmišljena da bi se skrenula pažnja sa ministra Nebojše Stefanovića, kazao da to ne razume.

"Ja te ljude koji tako nešto tvrde ništa ne razumem. Stefanović je Megatrend završio, kao hiljade ljudi. Kakve veze to ima sa strankom....?".

Vedrana Rudan je kazala da slučaj prodaje Megatrenda treba da bude predmet istrage tužilaštva.

Ukazala je da i u Hrvatskoj ima onih koji prepisuju doktorate i kupuju diplome.

- Nije to srpska, niti hrvatska priča, već svetska. Obrazovanje postaje roba, što je vrlo loše. Sve se može kupiti kao diploma - rekla je Rudan.

I Vučić je kazao da takve stvari postoje svuda i naglasio da se "svaka diploma može kupiti, ali ne i znanje".

Na pitanje Rudanove da li je moguće, kao što to tvrdi predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović biti predsednik i završavati, kao ona, postdiplomske studije, rekao je da je to teško.

- Ja sam svojevremeno išao na postdiplomske studije i položio sa 10 pravnu društvenu metodologiju. Ostali su mi usmeni i pismeni magistarski rad, ali nisam išao i neću, podvukao je on.

Na ironično pitanje je l" to znači da je "gluplji" od hrvatske predsednice, Vučić je džentlmenski odgovorio: "Sasvim sigurno".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...