VUČIĆ O OPOZICIJI: Ne vidim nikakvu strategiju! Nije samo Boško kriv! RUDAN: Iza protesta su Amerikanci
Foto: Printscreen Hit Tvit/RTV Pink

o gorućem problemu

VUČIĆ O OPOZICIJI: Ne vidim nikakvu strategiju! Nije samo Boško kriv! RUDAN: Iza protesta su Amerikanci

Politika -

Ne vidim nikakvu strategiju opozicije i ne mislim da je za promociju nasilja u politici i agresivnu formu protesta kriv samo Boško Obradović, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom pokušaja upada dela opozicije u Skupštinu Srbije.

On je sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pink rekao da je Obradović "izvinjavajući razlog svima" i unutar vlasti i unutar opozicije: "Mnogo manje je on kriv od svih drugih. Kad stvarate takvu atmosferu u kojoj je sve dozvoljeno i sve moguće, kad možete da izmišljate svakoga dana, da pretite svakome svakoga dana, zašto onda ne biste zastavu koristili kao štap i probali da razbijete prozor i uđete u Skupštinu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da nije poenta u tome što Obradović kao poslanik može da uđe u skupštinu uvek, što je primetio Milomir Marić, već što ne može da u nju uvede 500-600 ljudi, koliko ih je bilo na tom skupu opozicije.

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan, koja gostuje u istoj emisiji, nadovezala se izričući svoj stav da "iza svakog spontanog dešavanja stoji dobra organizacija".

"Ja mislim da iza protesta u Srbiji stoje Amerikanci, jer Americi ne odgovara ova situacija i pat pozicija Srbije između NATO i Putina", ocenila je ona, dodajući da se zna da je na Kosovu najveća vojna baza u Evropi Prema njenom mišljenju, "Vučić je još žilav" i to je problem Americi, a potom ga je upitala: "Da li ćete potpisati to za Kosovo", a kada je srpski predsednik negativno odmahnuo glavom, ona je zaključila: "Onda će oni ponovo zakucati".

"Samo da ne pucaju, bolje da oni kucaju, nego mi da pucamo", odgovorio je Vučić.

Komentarišući informaciju da deo opozicije oličen u pokretu "1 od 5 miliona" neće više da najavljuje proteste, predsednik Srbije je rekao da su oni dužni da obezbede red i da garantuju bezbednost na svim svojim skupovima.

"Institucije se ponašaju uzdržano do trenutka kada bude ugrožena bezbednost građana, onog trenutka kada bude ugrožena, institucije će na ozbiljan način reagovati", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track