JEREMIĆ OČARAN ČOVEKOM KOJI SE ZALAŽE ZA VELIKU ALBANIJU! Lider Narodne stranke nahvalio Aljbina Kurtija!
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

sramotno

JEREMIĆ OČARAN ČOVEKOM KOJI SE ZALAŽE ZA VELIKU ALBANIJU! Lider Narodne stranke nahvalio Aljbina Kurtija!

Politika -

"Ne može se osporiti da je Aljbin Kurti jedan intelektualac, patriota i stabilan čovek."

Ovo je večeras na N1 izjavio lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Ova izjava jednog od lidera opozicije je sporna po nekoliko stavki.

Kao prvo, postavlja se pitanje kako je Jeremić došao do zaključka da je Kurti patriota. Ako proverite šta ta reč znači (rodoljub, čovek koji voli svoju domovinu) videćete da se Kurti u to ne uklapa.

Jer on je političar sa Kosova, a Kosovo je deo Srbije. Dakle, po onome što je Jeremić rekao, Aljbin Kurti je patriota jer voli državu Srbiju.

A u to teško ko može da poveruje.

S druge strane, ako Jeremić smatra da je Kurti patriota jer voli svoju "državu Kosovo", onda bi iz toga sledilo da Jeremić Kosovo doživljava kao nezavisnu državu, što bi u ovom slučaju više govorilo o njemu nego o Kurtiju.

Ili je Kurti patriota po Jeremiću jer voli, za sada, nepostojeću državu - veliku Albaniju?! Možda bi trebalo podsetiti Jeremića da je Aljbin Kurti jedan od najglasnijih zagovornika ove ideje.

E sad koliko je Kurti stabilan, u to nećemo ulaziti, ali radi se o čoveku koji je Olivera Ivanovića, mučki ubijenog usred Kosovske Mitrovice, nazvao ratnim zločincem. I da stvar bude gora, kao argument je naveo Bernara Kušnera.

I ovde bi trebalo podsetiti Jeremića da taj "stabilni Kurti" kao relevantan pominje ime čoveka koga će Srbi, posebno oni na Kosovu, pamtiti samo po zlu - ukinuo je dinar na Kosmetu, uveo nemačku marku kao platežno sredstvo, pretvorio terorističku OVK u Kosovski zaštitni korpus, posle kog je usledilo iseljavanje...

Što bi stari Latini rekli - Sapienti sat (Pametnome dosta).

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja