Najnovije vesti

VAŽAN DAN U ATINI: Potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu Srbije i Grčke
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Grčka tek treća zemlja u Evropi sa kojom Srbija potpisuje takav dokument

VAŽAN DAN U ATINI: Potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu Srbije i Grčke

Politika

ATINA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Grčke Kirijakos Micotakis potpisali su danas u Atini Zajedničku deklaraciju o upostavljanju strateškog partnerstva dve zemlje.

Deklaracija podrazumeva niz zajedničkih stavova u vezi sa najvažnijim pitanjima, međusobnom podrškom oko najvaznijih pitanja za obe zemlje i čitavim nizom drugih opštih političkih stavova koji se tiču prijateljskih i strateških odnosa dve zemlje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Potpisivanje Zajedničke deklaracije o uspostavljanju strateškog partnerstva Republike Srbije i Republike Grčke.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Vučić je, otvarajući sednicu Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, koja je prethodila potpisivanju dokumenta, istalao da je Deklaracija veoma važna, a Grčka je tek treća zemlja u Evropi sa kojom Srbija potpisuje takav dokument.

Dodao je da je važno da Deklaracija obuhvata ekonomsku saradnju, ali i saradnju u sferi bezbednosti, kao i naučno-obrazovnu saradnju.

Osim Deklaracije, ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas i srpski ministar prosvete Mladen Šarčević potpisali su Program saradnje dve vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnloškog razvoja za period od 2020. do 2022. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...