SLOBINA PLAVUŠA MORALA DA NOSI PIŠTOLJ Vozač mi je rekao ako dođe do nevolje, ja bežim! Dužim samo auto, ne i ministarku
Foto: Printscreen/Youtube

anegdota

SLOBINA PLAVUŠA MORALA DA NOSI PIŠTOLJ Vozač mi je rekao ako dođe do nevolje, ja bežim! Dužim samo auto, ne i ministarku

Politika -

Margit Savović, nekadašnja ministarka za manjinska pitanja u tadašnjoj vladi Savezne Republike Jugoslavije i funkcionerka SPS, ispričala je u jednom intervjuu anegdotu iz tadašnje vlade.

"Kada sam bila u vladi, nisam imala obezbeđenje. Bio je tu samo vozač koji mi je rekao da u slučaju neke nevolje on beži, kao i da je zadužio samo automobil, ne i ministra", otkrila je Savovićeva.

Ona je potom objasnila da je trebovala jedan pištolj, ako joj zatreba za "ne daj Bože" i za samoobranu, međutim, kako kaže, niko je nije naučio kako da rukuje njime.

"Ja sam pištolj nosima neko vreme u torbi, ali kako je bio težak, u jednom trenutku sam prestala da ga nosim sa sobom", ispričala je ona.

Nakon promena 2000. godine, svi predstavnici vlade koji su trebovali oružje su pozvani da ga vrate.

Inače, Margit Savović je rođena 1952. kraj Segedina, ime je dobila po mami daktilografkinji, a u njenoj porodici bilo je Mađara, Jevreja, Hrvata, Slovaka, ali se ona izjašnjavala kao Mađarica. Nakon 2000. godine krenula je da radi kao profesor, a 2015. je penzionisana, međutim karijeru je nastavila kao profesor u Mađarskoj.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track