BRNABIĆ UŽIVO: Lično sam zamolila predsednika Vučića da odloži izbore! Prihvatio je iako je bio protiv toga
Foto: Printscreen Pink Tv

o izbornim uslovima

BRNABIĆ UŽIVO: Lično sam zamolila predsednika Vučića da odloži izbore! Prihvatio je iako je bio protiv toga

Politika -

Hvala opoziciji što moli za 9 meseci produženja mog mandata, rekla je i dodala da će SNS 28. decembra predstaviti svoj plan i program za narednih 5 godina - do 2025.

BEOGRAD - Što se tiče datuma izbora, ja sam lično zamolila predsednika Republike da pomeri datum izbora - rekla je danas premijerka Ana Brnabić obrativši se danas novinarima uživo.

- On je lično bio protiv toga i prihvatio je moju molbu iako smatra da je za SNS najbolje da redovni izbori budu što pre. I za građane je najbolje da se održe što pre, to su redovni parlamentarni izbori za koje se zna već četiri godine - rekla je Brnabićeva dodajući: Ovo je bila moja molba, da izađemo u susret delovima opozicije i zahtevima evroparlamentaraca - dodala je ona objasnivši da ga je zamolila da razmotri odlaganje.

1 / 5 Foto: Printscreen Pink Tv

- Smatram da će to dodatno vreme omogućiti delovima opozicije da se razmašu i predlože svoje briljantne ideje - poput upada u RTS, preslaganja kocki na Trgu Republike, lupanja na vrata Skupštine...- pojasnila je ona dodajući da joj nije jasno kako neko ko je imao četiri godine nije spreman već traži još mesec-dva da smisli i predstavi svoj program.

- Hvala im što mole za produženje mog mandata za još 9 meseci, a ja bih pitala Tanju Fajon koju to juče niko nije pitao da li su 2012. bili fer izborni uslovi - rekla je Brnabićeva dodajući kako ste tada mogli da proverite birački spisak ili da ga ažurirate. To je tada bilo u nadležnosti Vlade a niste mogli ništa da proverite jer je sve bilo po nekim papirićima, medijska situacija i ova sada je neuporediva... Protesti na ulici sada i tada a tada je čovek ubijen u protestima tadašnje opozicije, a juče toga nije bilo, nikakve sile iako je 125 ljudi blokiralo rad 2.000-3.000 ljudi... Ali to je demokratija... I društvene mreže i BIRN, i CINS i Krik - rekla je ona.

Ona je dodala da će SNS 28. decembra predstaviti svoj plan i program za narednih 5 godina.

(Kurir.rs)

Zamolila sam Vučića, prihvatio je...

Brnabić je izjavila da je lično zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se "maksimalno moguće" pomeri održavanje izbora, ali u skladu sa Ustavom i zakonom. Ona je zahvalila predsedniku Srbije što je, kaže, prihvatio njenu molbu da se izađe u susret delu opozicije i zahtevima evroparlamentaraca.

Čestitam građanima poboljšanje kreditnog rejtinga

Predsednica Vlade Srbije čestitala je danas građanima Srbije poboljšanje kreditnog rejtinga Srbije sa nivoa BB na BB+, što znači poboljšanje kvaliteta života građana, bolje zarade, više stranih i domaćih investicija, povoljnije kamate i više ulaganja u infrastukturu, škole i bolnice.

"Za građane to znaci još više posla, kvalitetniji život i bolje zarade, više investicija i zato im čestitam na ovoj fenomenalnoj vesti", poručila je Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Ona je istakla da, ukoliko se ovako nastavi, Srbija bi sledeće godine mogla da dođe do investicionog rejtinga što će, kako je ocenila, biti istorijski uspeh. - Ovo je uspeh, ne samo vlade, predsednika Srbije, nezavisnih institucija, već svih građana poslodavaca, sindikata, svih nas koji smo radili zajedno da dođemo do ogromnog priznanja, istakla je predsednica Vlade Srbije. - Mislim da danas možemo biti ponosni i srećni na sve što smo postigli, rekla je Brnabić.

Zadovoljna sam sporazumom između Vlade i "Pošte"

Brnabić je izjavila da joj je drago i da je zadovoljna što je potpisan sporazum između predstavnika radnika Pošte i Vlade Srbije. Ona je kazala da se nastavlja sa radom na reformi javnih preduzeća. Prema njenim rečima, i na slučaju rešavanja problema u "Pošti" moglo se videti plansko plasiraju lažnih vesti i afera, jer se pisalo o starletama i pevačima navodno zaposlenim u "Pošti Srbije". Brnabić ističe da je cilj plasiranja takvih lažnih afera da se ne bi pričalo o postignutim rezultatima i uspesima, kao što je porast broja zaposlenih, pad javnog duga i još mnogo toga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track