ANA BRNABIĆ: Aleksandar Obradović ne može biti uzbunjivač, instutucije da ne nasedaju na pritiske
Foto: Tanjug/Milica Nikolić

reagovanje

ANA BRNABIĆ: Aleksandar Obradović ne može biti uzbunjivač, instutucije da ne nasedaju na pritiske

Politika -

PANČEVO - Aleksandar Obradović ne može biti uzbunjivač, a ja bih samo pozvala institucije da rade po Ustavu i zakonu i po našem pravnom sistemu i da ne nasedaju na bilo kakve pritiske koji dolaze sa bilo kojih strana, izjavila je danas u Pančevu premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je u razgovoru s novinarima ocenila da vladavina prava mora da postoji za sve i u svakoij prilici "nezavisno od toga da li vam se građanin dopada ili ne", i rekla da Obradović ne može biti uzbunjivač zato što se po zakonu o uzbunjivačima zna procedura koja je potrebna da bi se neko proglasio uzbunjivačem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen N1

Kako je rekla, Obradović, radnik valjevskog "Krušika", mesecima i godinama prikupljao je informacije o namenskoj, vojnoj industriji i dao ih stranom novinaru.

"Ako je imao sumnje da nešto nije rađeno kako treba, onda je on trebalo nadležnim organima u Republici Srbiji da na vreme ukaže na sumnje, kako bi pravna država mogla da radi svoj posao i istraži sumnje", rekla je Brnabićeva i zapitala se kako bi se u bilo kojoj drugoj državi nazvala takva delatnost.

Dodala je i da ne zna da je bilo iz njene vlade govorio išta o Obradoviću što bi ga unapred moglo proglasiti krivim.

Kao primer unapred proglašavanja krivim, Brnabić je navela opozicioni Savez za Srbiji, za koji je rekla da "ne iznosi pretnje nego obećanja da će kada oni dođu na vlast mi ćemo biti pohapšeni, pozatvarani, ako ne i nešto gore".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track