ISKAKANJE KOD NAPREDNJAKA: Vladimir Đukanović glasao suprotno od SNS
Foto: Marina Lopičić

burno

ISKAKANJE KOD NAPREDNJAKA: Vladimir Đukanović glasao suprotno od SNS

Politika -

Vladimir Đukanović u Skupštini Srbije nije podržao dopune i izmene zakona koje je predložila vladajuća koalicija

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović je u petak u Skupštini Srbije za svaku predloženu izmenu i dopunu zakona glasao protiv, sasvim suprotno od svoje poslaničke grupe i cele vladajuće koalicije, saznaje Kurir.

U petak, 13. decembra, na dnevnom redu Skupštine Srbije bilo je glasanje o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Republike Srbije i Evrodžasta, o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije, o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i o Predlogu zakona o dopunama Zakona o javnim preduzećima.

- Đukanović nije bio uzdržan, bio je protiv predloženih izmena i dopuna zakona. Svima je bilo čudno. Glasao je suprotno od cele vladajuće koalicije - kaže izvor našeg lista iz Skupštine.

Đukanović u razgovoru za Kurir potvrđuje naša saznanja i kaže da je glasao protiv pomenutih zakona jer smatra da se tim predlozima obesmišljava stranački rad, te da je on pristalica funkcionerske kampanje (za izbore).

On je, podsetimo, nedavno u parlamentu kazao da ne vidi šta je loše u tome da neki funkcioner, ako je nešto dobro uradio u svom javnom preduzeću, time i pohvali.

Na pitanje da li se boji nekih sankcija zbog toga što je glasao suprotno od poslaničke grupe, Đukanović je rekao: - Ne, zašto? Svako ima pravo na svoj stav.

Kurir.rs/ K. Blagović Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track