SKANDALOZNI BILBORD: "Predsjednica" Kolinda se smeje s postera u Srbiji! GRAĐANI U ŠOKU!
Foto: Kurir

Kampanja HRVATSKI IZBORI PRELILI SE U SRBIJU

SKANDALOZNI BILBORD: "Predsjednica" Kolinda se smeje s postera u Srbiji! GRAĐANI U ŠOKU!

Politika -

Predsednik Saveza Bačkih Bunjevaca Mirko Bajić kaže za Kurir da očekuje da, kada budu predsednički izbori u Srbiji, u Hrvatskoj budu bilbordi predsednika Aleksandra Vučića s njegovom fotografijom i porukom

Subotičani su iznenađeni i negoduju zbog bilborda Kolinde Grabar Kitarović koji je povodom predsedničkih izbora u Hrvatskoj osvanuo u njihovom gradu s njenim likom uz predizbornu poruku: „Predsjednica. Jer vjerujem u vas i borim se za vas.“

Predsednik Saveza Bačkih Bunjevaca Mirko Bajić kaže za Kurir da očekuje da, kada budu predsednički izbori u Srbiji, u Hrvatskoj budu bilbordi predsednika Aleksandra Vučića s njegovom fotografijom i porukom.

Na severu Bačke u Subotici živi oko 10 odsto Hrvata i 9,5 odsto Bunjevaca, u odnosu na ukupan broj stanovnika. Subotičani kažu da je hrvatski jezik, posle srpskog i mađarskog, zvanični jezik u Subotici, da subotički Hrvati imaju velika prava i uslove za glasanje kao dijaspora, ali uglavnom ne podržavaju postavljanje bilborda s Kolindinom fotografijom i njenom predizbornom porukom u Hrvatskoj.

- U Hrvatskoj ne može ni bilbord s „Pionirovim“ čokoladicama, a kod nas mogu i bilbordi predsednice - kažu meštani mesne zajednice u kojoj je osvanuo bilbord. Neki od sagovornika pominju i lomljenje ćiriličnih tabli u Hrvatskoj, dok drugi u potezu predizbornog tima hrvatske predsednice ne vide ništa sporno.

Zvaničnici se nisu oglašavali povodom postavljanja bilborda, neki subotički političari nisu želeli da komentarišu Kolindinu poruku.

Predsednica Nacionalnog saveta Bunjevaca dr Suzana Kujundžić Ostojić kaže za Kurir da smatra neprimerenom postavku bilborda s takvim političkim sadržajem izvan Hrvatske.

Kurir.rs/ N. H. Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja