VUČIĆ U PALATI SRBIJA: Mnogi spolja žele da unište srpski namensku industriju, to neću dozvoliti!
Foto: Kurir

obraćanje JAVNOSTI

VUČIĆ U PALATI SRBIJA: Mnogi spolja žele da unište srpski namensku industriju, to neću dozvoliti!

Politika -

- Oni koji su pokretali afere, činili su to sa samo jednim ciljem - da razore namensku industriju Srbije, ali nikome spolja, ni bilo kome iznutra, neću dozvoliti da sruši vojnu industriju Srbije, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle obilaska multimedijalne izložbe "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko".

Odgovarajući na novinarsko pitanje o pisanju nemačkog Špigla o podršci države navodnoj korupciji u vojnoj industriji, Vučić je rekao da je "umešanost države onolika koliko smo pomagali svakoj fabrici namenske industrije".

"I tek ćemo pomagati, planiramo da dodatno oživimo našu namensku industriju. Posle svih udara koji su postojali i na fabriku u Lučanima, i na fabriku u Valjevu, kao da bi neko želeo da nam zatvori sve fabrike, da ne proizvodimo oružje", ocenio je Vučić i dodao:

"Ovo samo govorim zato što su tu veliki interesi u pitanju i naravno da mnoge zemlje žele da sruše vojnu industriju Srbije. Ja ni bilo kome spolja, ni bilo kome iznutra, neću dozvoliti da sruši vojnu industriju Srbije. Neću dozvoliti zato što u njoj radi 11.000 ljudi, zato što je to temelj napretka naše armije, zato što je to temelj opstanka naše zemlje", poručio je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track