PORUKA KINESKE AMBASADORKE SA AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI: Izgradnja puteva prvi korak ka bogatstvu
Foto: Printscreen RTV Pink

veliki događaj u razvoju Srbije

PORUKA KINESKE AMBASADORKE SA AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI: Izgradnja puteva prvi korak ka bogatstvu

Politika -

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo poručila je danas da je otvaranje deonice Surčin - Obrenovac veliki događaj u razvoju Srbije, kao i u razvoju saradnje Kine i Srbije, te poželela da čelično prijateljstvo dve zemlje u narednim godinama samo dalje napreduje.

"Mi, Kinezi, kažemo da je izgradnja puteva prvi korak ka bogatstvu", rekla je Čen na svečanosti otvaranja dela auto-puta "Miloš Veliki".

Dodala je da joj je drago kada vidi da je Srbija poslednjih nekoliko godina postigla velike rezultate u oblasti infrastrukture, a posebno zbog toga što su kineska preduzeća dala svoj doprinos u tome.

Čen je napomenula da je saradnja u oblasti infrastrukture važan deo odnosa Srbije i Kine, kao i važan sadržaj inicijative "Pojas i put".

Podsetila je da su otvorene deonice autoputa "Miloš Veliki", gradile kineske kompanije,koje su angažovane i na drugim projektima, izgradnji obilaznice oko Beorgada, brze pruge Beograd - Budimpešta, izgradnji deonice Preljina - Požega.

"Ništa više nije daleko", poručila je Čen.

Budući da je, kako je rekla, deonica Surčin - Obrenovac prvi veliki projekat u poslednjih nekoliko godina koji je završen pre roka, Čen je zahvalila na poverenju ukazanom kineskim kompanijama, a kineskim radnicima na tome što su pokazali kvalitet i efikasnost, Srbiji i celoj Evropi.

Čen je svima poželela srećnu slavu, Svetog Nikolu, kao i Novu godinu, uz želju da čelično prijateljstvo Srbije i Kine u narednoj godini dalje napreduje.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track