OPOZICIJA SE ODRIČE EVROPSKIH VREDNOSTI! Pešić: Nećemo da nam više posreduju ta g*vna iz Evropske unije
Foto: Fonet

HAOS

OPOZICIJA SE ODRIČE EVROPSKIH VREDNOSTI! Pešić: Nećemo da nam više posreduju ta g*vna iz Evropske unije

Politika -

Sociološkinja Vesna Pešić, koja je na Tviteru izvređala evroparlamentarce koji posreduju dijalogu između vlasti i opozicije oko izbornih uslova.

Pešićeva poručuje da u Srbiju ubuduće nisu dobrodošli predstavnici EU. Ona se direktno obratila Tanji Fajon, predsedavajućoj delegaciji u Odboru EP za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije, Vladimiru Bilčiku, stalnom izvestiocu EP o Srbiji, zajedno sa Knutom Flekenštajnom, koji su nedavno boravili u Beogradu kao posrednici trećeg i poslednjeg kruga međupartijskog dijaloga u Skupštini o poboljšanju uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020 ubuduće.

- Samo da ne vidim ovde više da "posreduju" ta govna iz EU. Podela na EU i tamo neki Istok više ne postoji, napisala je na Tviteru Pešićeva.

Podsetimo, Pešićeva je bila ambasadorka SR Jugoslavije, zatim Srbije i Crne Gore u Meksiku od 2001. do 2005. godine.

Međutim, mnogi pratioci su njen tvit ocenili kao odricanje opozicije od evropskih vrednosti. Nizali su se komentari poput "Reč je o posrednicima, ne o EU", "A nekad ste se voleli gospođo", "Iskreno, ne priliči vam taj rečnik. Stavovi su lična stvar, ali ipak treba imati i malo dostojanstva".

foto: Dragana Udovičić

Analitičar iz Centra za društvenu stabilnost Predrag Rajić ističe da su predstavnici opozicionog SZS u više navrata odlazili u Brisel i iznosili laži o aktuelnoj vlasti u nadi da će dobiti podršku zvaničnika iz EU.

- Sada je evidentno da EU nema nameru se meša u unutrašnje stvari i otvoreno staje na stranu SZS. Konfuzija i nervoza u redovima SZS i takozvane "tviter elite" je sasvim razumna - ističe Rajić.

Kurir.rs/Photographer/Source: Beta/Emil Vaš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track