Koštunica: DSS posejala seme političke neutralnosti
Foto: BETA

Koštunica: DSS posejala seme političke neutralnosti

Politika -
Verujem da smo u Srbiji duboko zasejali dobro seme političke neutralnosti zemlje i da će to seme kada u pravo vreme sazri doneti dobar plod i istinsku dobrobit Srbiji, poručio predsednik DSS

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica danas je povodom 20 godina rada stranke poručio da je DSS u Srbiji "duboko zasejala seme političke neutralnosti" i da veruje da će ono doneti dobrobit Srbiji.

"Verujem da smo u Srbiji duboko zasejali dobro seme političke neutralnosti zemlje i da će to seme kada u pravo vreme sazri doneti dobar plod i istinsku dobrobit Srbiji", rekao je Koštunica u Beogradu na svečanoj sednici Glavnog odbora stranke. Osvrnuvši se na rad stranke u proteklih 20 godina, Koštunica je rekao da je putokaz daljeg delovanja stranke sadržan je u programu koji nosi naziv "Zašto Srbija a ne Evropska unija".

"Brisel je bio taj koji je prekršio svoje obećanje da će celovita Srbija ući u EU. Ispostavilo se da Brisel ima na umu samo skraćenu Srbiju kao potencijalnog člana Evropske unije", ukazao je Koštunica objašnjvajući razloge zbog kojih je njegova stranka protiv ulaska zemlje u EU. Prema Koštunici, "vrhunac državotvorne politike Demokratske stranke Srbije predstavlja donošenje novog Ustava 2006." kada je stranka bila na vlasti.

"Bilo je tada preko potrebno ustavom zaokružiti državnost Srbije, zaštiti njenu državnu celinu jer je vreme uveliko prevazišlo Ustav iz 1990.", rekao je Koštunica. Povodom obeležavanja dvadestogodišnjice DŠ-a je pripremila knjigu Iskustvo državotvorne politike: Dvadeset godina Demokratske stranke Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track