Najnovije vesti

VUČIĆ NA TRILATERALI U ALBANIJI: Predsednik sa Ramom, Zaevom i Đukanovićem posetio razoreni Drač (FOTO)
Foto: Budućnost Srbije/Instagram printscreen

sastanak lidera Zapadnog Balkana o malom Šengenu

VUČIĆ NA TRILATERALI U ALBANIJI: Predsednik sa Ramom, Zaevom i Đukanovićem posetio razoreni Drač (FOTO)

Politika

Obići će područje koje je nedavno zemljotres teško pogodio

TIRANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je jutros boravak u Albaniji, gde učestvuje na sastanku lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu", a pred nastavak razgovora o uklanjanju barijera za slobodu robe, usluga, kapitala i ljudi, zajedno je s premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevom obišao Drač. U obilasku sa njima bio je i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić obišao je područje ugroženo u zemljotresu u Draču.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Podsetimo, Drač je najviše stradao u nedavnom zemljotresu koji je pogodio taj deo zemlje. Četvorica zvaničnika posetili su područje koje je teško stradalo zbog zemljotresa, a zatim i hotel u kojem su smešteni građani koji su zbog zemljotresa ostali bez svojih domova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić obišao je područje ugroženo u zemljotresu u Draču.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Nakon obilaska, lideri četiri zemlje vraćaju se u Tiranu, gde će se održati susret lidera Zapadnog Balkana, na kojem ovog puta, učestvuje i predsednik Crne Gore. Taj susret biće nastavljen sastankom sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, nakon kojeg će na konferenciji za medije obavestiti javnost o postignutom dogovoru. 

Vučić je, nakon jučerašnjeg sastanka sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, rekao da su u Tirani postignuti konkretni dogovori o saradnji te tri zemlje, kao i da ce sve biti finalizovano do sledećeg susreta, u Beogradu, krajem januara. "Biće to istorijski susret zbog onoga što ćemo do tada završiti", rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić prisustvovao je donatorskom koncertu „Nikada nećete biti sami“.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić, Zaev i Rama obići će područje koje je nedavno zemljotres teško pogodio.

Nakon toga oni se vraćaju u Tiranu, gde će se održati susret lidera Zapadnog Balkana, na kojem će, kako je najavljeno, učestvovati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Taj susret biće nastavljen sastankom s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, nakon kojeg će na konferenciji za medije obavestiti javnost o postignutom dogovoru.

Vučić je, nakon današnjeg sastanka s premijerima Albanije i Severne Makedonije, rekao da su u Tirani postignuti konkretni dogovori o saradnji tri zemlje, kao i da ce sve biti finalizovano do sledećeg susreta, u Beogradu krajem januara.

"Biće to istorijski susret zbog onoga sto ćemo do tada završiti", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...