STEFANOVIĆA OVDE NISTE VIĐALI: Ministar policije ušetao u džudo klub, evo kako je bilo (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova na zadatku

STEFANOVIĆA OVDE NISTE VIĐALI: Ministar policije ušetao u džudo klub, evo kako je bilo (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je danas džudo klub "Žandarmerija", gde je prisustvovao treningu najmlađih članova kluba, nakon kojeg je mališanima uručio novogodišnje paketiće.

Stefanović je istakao da činjenica da klub ima više od 120 članova, koji svake godine osvajaju brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, najbolje govori o ozbiljnosti samog kluba.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Ministarstvo će nastaviti da pomaže, kako bi mogli da ostvaruju još bolje rezultate u budućnosti", rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a. Dodao je i da mu je drago što mnogo dece trenira džudo.

Inače, klub je pod nazivom "Milicionar" osnovan 1976. godine, a pre 17 godina promenio je ime u džudo klub "Žandarmerija".

foto: Tanjug/Sava Radovanović

U svom sastavu ima više reprezentativaca Srbije i osam puta su bili državni prvaci. Ove godine su osvojili su titulu prvaka Prve lige Srbije, sedam medalja na državnim prvenstvima, kao i tri na međunarodnim takmičenjima. U mlađim kategorijama ove godine osvojili su više od 150 medalja.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Džudo klub "Žandarmerija" je u svojoj istoriji imao i takmičare na olimpijskim igrama, brojne osvajače svetskih i evropskih medalja, a oni su i policijski prvaci Evrope. Klub su, sa ministrom, posetili direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik ministra Katarina Tomašević i komandant Žandarmerije i predsednik džudo kluba Dejan Luković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track