ONI SU TRAŽILI DA SRBIJA PRIZNA GENOCID U SREBRENICI: Procurio dokument, ovi poslanici od Srba hteli da naprave zločince
Foto: Marina Lopičić, Printscreen / Twitter

da se ne zaboravi

ONI SU TRAŽILI DA SRBIJA PRIZNA GENOCID U SREBRENICI: Procurio dokument, ovi poslanici od Srba hteli da naprave zločince

Politika -

Na društvenim mrežama procurio je danas dokument Predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici čime se faktički priznaje da se u tom mestu dogodio genocid, a koji je dostavljen Skupštini Srbije 2016. godine.

Predlogom se 11. jul za Dan sećanja na genocid u Srebrenici i izražava se saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostoru bivše jugoslavije, kao i za njihove porodice i pozivaju se sve susedne države da nastave da obezbeđuju pravdu i dugoročnu podršku preživelima, uključujući po potrebi one koji su bili žrtve seksualnog nasilja, navodi se u tekstu predloga.

Taj predlog potpisali su poslanici Sulejman Ugljanin, Enis Imamović, Čedomir Jovanović, Žarko Korać, Nataša Mićić, Nenad Milić, Nenad Čanak, Goran Čabradi, Olena Papuga, Marinika Tepić i Nada Lazić.

Podsetimo, sličnu rezoluciju predložila je Velika Britanija u Savet bezbednosti UN, a ona je odbijena 7. jula 2015. godine zahvaljujući Rusiji koja je uložila pravo veta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track