STALJINOV ROĐENDAN PROSLAVLJEN I U BEOGRADU: NKPJ i SKOJ zatražili da se Makedonskoj ulici vrati ime Staljingradska
Foto: Printscreen YT

UPUTILI ZAHTEV

STALJINOV ROĐENDAN PROSLAVLJEN I U BEOGRADU: NKPJ i SKOJ zatražili da se Makedonskoj ulici vrati ime Staljingradska

Politika -

BEOGRAD - Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) uputili su danas zahtev nadležnima da se, povodom 140. godišnjice rodjenja Josifa Staljina i 75. godišnjice oslobodjenja Beograda od nacističkog okupatora u Drugom svetskom ratu, ulici Makedonska vrati naziv Staljingradska.

Predstavnici ovih organizacija na skupu koji su organizovali na uglu Makedonske i Dečanske ulice u Beogradu, najavili su da će zvanično od Skupštine Beograda zatražiti da se ulici Makedonska vrati "staro" ime Staljingradska, a da Makedonskom bude nazvana neka druga ulica u glavnom gradu Srbije.

"To ime je potpuno nepravedno i bezrazložno promenjeno 1952. godine iako se zna da je pobeda u Staljingradu i doprinos slavne sovjetske Crvene armije na čelu sa Staljinom presudna kako za oslobodjenje Beograda tako i za konačnu pobedu nad naci-fašističkim zlom", navele su ove organizacije u saopšenju.

NKPJ i SKOJ okupljanjem na raskrsnici Makedonske i Dečanske obeležili su 140 godina od rodjenja Josifa Visarionoviča Staljina i Dan osnivanja "slavne partizanske Prve proleterske brigade".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track