VULIN POSLE SASTANKA S RUSKIM AMBASADOROM: Ministar Šojgu dolazi u Srbiju 2020. godine
Foto: Ministarstvo odbrane

saradnja dve zemlje unapređena

VULIN POSLE SASTANKA S RUSKIM AMBASADOROM: Ministar Šojgu dolazi u Srbiju 2020. godine

Politika -

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu posetiće Srbiju tokom 2020, a srpski ministar Aleksandar Vulin učestvovaće na "Moskovskoj konferenciji" u aprilu naredne godine, saopšteno je iz Ministarstva odbrane posle sastanka ministra Vulina i ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.

foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju, Vulin i Bocan-Harčenko saglasili se da je saradnja dve zemlje unapređena zahvaljujući odličnim ličnim odnosima predsednika dve zemlje i vrhovnih komandanta Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Ministar Vulin je potvrdio da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz istovremeno održavanje dobrih odnosa sa partnerima i na Istoku i na Zapadu, naglasivši da je ova godina bila do sada najuspešnija po broju realizovanih aktivnosti.

foto: Ministarstvo odbrane

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da se saradnja u oblasti odbrane Srbije i Rusije konstantno razvija i da vojnotehnička, vojnoekonomska i vojnoobrazovna saradnja predstavljaju značajan segment bilateralne saradnje, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track