ŽESTOKЕ PROZIVКЕ! MIHAJLOVIĆEVA: Hoćeš u koaliciju sa SNS da bi sačuvao fotelju! DAČIĆ: Je l’ tebi Đilas favorit?
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Fajt

ŽESTOKЕ PROZIVКЕ! MIHAJLOVIĆEVA: Hoćeš u koaliciju sa SNS da bi sačuvao fotelju! DAČIĆ: Je l’ tebi Đilas favorit?

Politika -

Bez pardona: Ministri ušli u raspravu zbog predizbornih koalicija i u toj borbi nisu birali reči

Lider SPS Ivica Dačić i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović žestoko su zaratili, i to zbog eventualnih predizbornih koalicija!

Mihajlovićeva je poručila Dačiću da on, nuđenjem SNS da izađu zajedno na izbore, želi da sačuva poziciju, dok joj je socijalista na to uzvratio da nije njoj ni predložio koaliciju, nego predsedniku naprednjaka Aleksandru Vučiću. - Nisam predložio koaliciju sa Zoranom, nego sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. i to ne zbog straha od rezultata, već zbog jedinstva državne politike - rekao je Dačić.

Dodao je da „kada ona bude imala svoju listu, može da mi odgovara“. - Možda Zorana u toj širokoj narodnoj koaliciji neće SPS, možda ima svoje favorite, možda Đilasa, Obradovića, Jeremića i ostale. Uostalom, ja se njoj nisam ni obraćao, moja poruka se odnosila na Vučića, s kojim delimo iste političke ciljeve u interesu Srbije.

Prethodno je Mihajlovićeva kazala medijima da nije iznenađena ponudom Dačića da izađe na izbore zajedno sa SNS, jer „svako želi da bude na strani pobednika“, kao i da je „mnogo lakše i jeftinije Dačiću da na ovaj način očuva svoje pozicije i pozicije drugova iz SPS, nego da sami izađu na izbore“.

Politički analitičar Branko Radun kaže da Dačić koalicijom sa SNS želi da odgovori onima koji ga kritikuju da želi da se dogovori s nekim iz opozicije. - Dačić ne želi da se udružuje s nekim ko je gubitnik, kao Dragan Đilas, koji verovatno više nikad neće doći na vlast. Ne želi da rizikuje koaliciju s Vučićem, koji ima preko pedeset odsto podrške i s kojim već ima politički savez.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track