MUP REAGOVAO NA PISANJE POJEDINIH MEDIJA: Dostavljen autentičan snimak nesreće, Babić nije mogao biti vozač zbog povrede
Foto: Južne vesti/A.Kostić

udes na naplatnoj rampi doljevac

MUP REAGOVAO NA PISANJE POJEDINIH MEDIJA: Dostavljen autentičan snimak nesreće, Babić nije mogao biti vozač zbog povrede

Politika -

BEOGRAD - Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov saopštio je večeras da je tužilaštvu dostavljen autentičan snimak saobraćajne nesreće na naplatnoj stanici Doljevac 31. januara, i da v.d. direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić zbog polomljene butne kosti nije mogao da bude vozač automobila koji je udario drugo vozilo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta

Arsov je u pisanoj izjavi reagovao na informacije iz medija da nedostaju dva minuta snimka ključna za postupak o saobraćajnoj nesreći na naplatnoj stanici Doljevac u kojoj je poginula je jedna žena, i naveo da je dostavljen autentičan snimak trenutka nesreće i nakon toga, a da Babić nije mogao biti vozač jer je imao polomljenu butnu kost.

"Obaveštavamo javnost da je snimak koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, a u koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo uvid, autentičan i da se na istom jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode, kao i trenutak kada vozač izlazi iz vozila, normalnim hodom, obilazi oko vozila i otvara suvozačeva vrata", rekao je Arsov.

Dodao je da se na snimku može videti da jednu osobu iznose iz automobila marke "škoda" i da se kasnije unosi u vozilo hitne pomoći.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu dostavilo snimak nadzorne kamere na Naplatnoj stanici "Doljevac" gde je 31. januara poginula Stanika Gligorijević koja je bila u automobilu na koji je otpozadi naleteo automobil "Koridora Srbije".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Vladimir Šporčić

Međutim, u tužilaštvu u Nišu su rekli za "Insajder" da na dostavljenom snimku nedostaje deo od dva minuta i da je to "baš onaj deo koji je bitan za postupak".

Prošlog meseca je pred Osnovnim sudom u Nišu počeo glavni pretres na sudjenju vozaču "Koridora Srbije" Dejanu S, optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću na Naplatnoj stanici "Doljevac", u kojoj je jedna osoba poginula, a petoro teže i lakše povredjeno.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track