RAT ĐILASA I PONOŠA! U SAVEZU ZA SRBIJU SE ŽESTOKO POSVAĐALI: Vukovi ne daju pare za Novine i proteste!
Foto: Beta/Emil Vaš, Beta/Dragan Gojić

Letelo perje

RAT ĐILASA I PONOŠA! U SAVEZU ZA SRBIJU SE ŽESTOKO POSVAĐALI: Vukovi ne daju pare za Novine i proteste!

Politika -

Otkrivamo: Jeremićeva stranka se povukla iz finansiranja i distribucije lista Novine jer lider SSP u tom projektu gura svog saradnika Branka Miljuša

Narodna stranka Vuka Jeremića povukla se iz finansiranja lista Novine i deljenja ovih besplatnih novina po Srbiji.

Zbog toga su u Savezu za Srbiju (SZS) žestoko zaratili Jeremićev potpredsednik Zdravko Ponoš i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, saznaje Kurir.

Izvor Kurira iz SZS kaže da je opozicija dugo vagala da li da pokrene neki vid svoje dnevne štampe, ali su, kada su prelomili da krenu u takvu akciju, već kod finansiranja i distribucije prvog broja nastali problemi.

Ljut... Vuk Jeremić
Ljut... Vuk Jeremićfoto: Zorana Jevtić

Pokačili se

- Ljudi iz Jeremićeve stranke odbili su da dele Novine građanima, a po svemu sudeći, više neće davati ni novac za taj projekat. Novine su se štampale parama članica SZS - pre svega Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde - a uređuje ih Đilas sa svojim ljudima. Zato je i došlo do sukoba između Đilasa i Ponoša, pa Narodna stranka na kraju nije ni dala pare za štampanje - otkriva izvor Kurira i dodaje: - Đilas je, naime, rekao da list treba da uređuje njegov blizak saradnik Branko Miljuš, ali je Ponoš zbog toga poludeo, pošto je Miljuš radio i jednu izbornu kampanju za Đilasa. Ponoš je rekao da to treba da radi neko neutralan. Oko toga su se baš pokačili. Na kraju, Narodna stranka nije dala pare za štampanje Novina, a nisu hteli da učestvuju ni u deljenju tog lista. Inače, Narodna stranka se potpuno povukla i iz finansiranja protesta.

foto: Zorana Jevtić

Nema jedinstva

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da svaka od članica SZS, pre svega, gleda isključivo svoj interes i kako da profitira: - Evidentno je da u toj opozicionoj organizaciji ne postoji sloga, već svako gleda kako da profitira i da se, kad se vremenom sve iskristališe, nametne kao lider SZS. To se odnosi i na medije, evo sad i na te Novine, svako hoće da se nametne i da on bude glavni.

Kurir.rs/ E. K. Foto: Beta/Emil Vaš, Beta/Dragan Gojić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja