DOGOVOR SPASA I ZDRAVE SRBIJE: Šapić i Stamatović zajedno na lokalu!
Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Saradnja

DOGOVOR SPASA I ZDRAVE SRBIJE: Šapić i Stamatović zajedno na lokalu!

Politika -

Sporazum je, kako je naglašeno, potpisan kako bi se ozvaničio zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na proleće 2020. godine

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (Spas) Aleksandar Šapić i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su dokument koji će biti osnov budućeg udruživanja i političke saradnje ove dve organizacije.

Sporazum je, kako je naglašeno, potpisan kako bi se ozvaničio zajednički izlazak na predstojeće lokalne izbore na proleće 2020.

Kada je reč o izlasku na parlamentarne izbore, Šapić je ponovio da je odluka o izlasku na izbore doneta još pre mesec dana, dok je Stamatović naglasio da će tu odluku doneti na organima stranke.

- Potpisali smo dokument koji smo nazvali „Politički okvir udruživanja patriota“ i podrazumeva okvire političkog delovanja o kojima smo se gospodin Stamatović i ja usaglasili i na kojima planiramo buduću političku saradnju. Naša saradnja, iako nije bila javna na ovaj način, traje već godinama i neki smo od retkih predsednika opština koji smo uspeli da pobedimo mašineriju kao što je SNS u svojim lokalnim sredinama - rekao je Šapić i dodao:

- Doneli smo odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, jer i on i ja smo predsednici opština i bilo bi licemerno da sedimo na čelu opština a da ne izađemo na lokalne izbore. Siguran sam da će naša saradnja u budućnosti biti dugoročna i neće biti uslovljena bilo kakvim izborima, već će biti programsko političko udruživanje dveju sličnih organizacija.

Kurir.rs/ Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track