LICEMER: Tadić pljuje kineski, a radi za Kineze!
Foto: Zorana Jevtić

Dvoličan: BIVŠI PREDSEDNIK NE BIRA SREDSTVA U NAPADIMA

LICEMER: Tadić pljuje kineski, a radi za Kineze!

Politika -

Ispad: Nekadašnji šef države napao je Aleksandra Vučića zbog govora na kineskom jeziku. Međutim, zanimljivo je da on sam radi za kompaniju iz Kine koja trguje kafom iz mačjeg izmeta

Bivši šef države Boris Tadić isprozivao je predsednika Aleksandra Vučića zbog njegovog govora na kineskom jeziku. Zanimljivo je, međutim, da Tadić godinama radi za kinesku kompaniju koja se, između ostalog bavi, prodajom kafe iz mačjeg izmeta.

Vučićev govor u kojem je na kineskom jeziku potvrdio svoju posetu Kini i izrazio zadovoljstvo što će predsednik Si Đinping posetiti Srbiju krajem sledeće godine, Tadić je ocenio kao „veliku tugu“, a kazao je i da nas „namerno pravi ludima“.

foto: Medija Centar

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je loš manir Tadića da sarađuje s kineskom kompanijom, a da u isto vreme kritikuje obraćanje predsednika Srbije na kineskom.

- Kineski narod i kineski politički vrh mogu samo da cene to što se neko obraća na jednom za Evropljane prilično teško savladivom jeziku. Tadić ima pravo na stav, ali taj stav je šokantan, imajući u vidu da Vučić nije davao takve izjave o Tadiću dok je bio na vlasti.

Tadić je povezan sa kineskom kompanijom i zato je naročito interesantno da mu ne smetaju kineske pare, a smeta mu obraćanje na kineskom. To je moralni paradoks - naveo je Dejan Vuk Stanković.

Podsetimo, Tadić je, kako je Kurir nedavno pisao, posao našao u kompaniji „Tudžoj“, poznatog kineskog milijardera Lu Đunćinga. Firma važi za najveću preduzetničku platformu u Kini, koja je poslovima vezana za turizam, odevanje, nekretnine, ali i prodaju luksuzne kafe iz mačjeg izmeta. Bivši šef države do danas nije otkrio pod kojim uslovima je angažovan i da li ima neke benefite od toga.

Vladimir Orlić

NEBITNOST MU JE PREZIME

foto: Nebojša Mandić

Poslanik SNS Vladimir Orlić ističe da Tadićevo ponašanje govori da je ljubomoran na Vučićeve spoljnopolitičke uspehe.

- Licemerje je Tadiću drugo ime, a nebitnost prezime. Nikako da shvati da je on već godinama obična politička senka, koja cenzus može samo da sanja.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track