Najnovije vesti

SNS PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ZELENOVIĆA: Vladajuću stranku uporedio sa nacističkom strankom Adolfa Hitlera (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

objavio na tviteru

SNS PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV ZELENOVIĆA: Vladajuću stranku uporedio sa nacističkom strankom Adolfa Hitlera (FOTO)

Politika

Šabački odbor SNS podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića jer je na svom Tviter nalogu uporedio Srpsku naprednu stranku sa nacističkom strankom Adolfa Hitlera.

Naime, istraživanje Centra za društvenu stabilnost o uključenosti građana EU i Zapadnog Balkana u političke stranke pokazalo je da SNS ima najveći broj članova među 29 evropskih država.

Zelenović je potom na Tviter postavio fotografiju o broju članova vladajućih stranaka u odnosu na broj stanovnika sa simbolima tih stranaka, između ostalog i kukastim krstom, a na kojoj se navodi da je u Hitlerovoj stranci bilo 9,8 odsto stanovnika Nemačke, dok je u SNS učlanjeno 10,4 odsto građana Srbije.

SNS navodi da je Zelenović time dostigao novi nivo sumanutih uvreda ne samo SNS, već i celokupnog srpskog naroda i njegove herojske i mučeničke istorije, jer je naprednjake uporedio s nacističkom Nemačkom, promovišući simbol te monstruzne tvorevine, pod kojom je srpski narod teško stradao.

"Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca i njegove saradnike da su pod grbom Trećeg rajha, pod kukastim krstom koji je Zelenović ponosno stavio na svoju objavu, počinjeni stravični zločini u kojima je jedan narod gotovo istrebljen? Treba li da podsećamo Nebojšu Zelenovića da u njegovom gradu postoji Muzej posvećen šabačkim Jevrejima, narodu čiju je tragediju trivijalizovao u nameri da ostvari svoje sitne političke interese? Treba li da podsećamo gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića da u Srbiji postoji zakon koji zabranjuje isticanje nacističkih i fašističkih simbola", pitaju naprednjaci.

SNS navodi da poređenje nacističke Nemačke sa današnjom Srbijom, a Adolfa Hitlera sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, govori samo o žalu Nebojše Zelenovića i njegovih sapatnika što nemaju zrno vlasti u državi.

"A žal za vlašću u gradonačelniku Šapca toliko je duboka da ga nagoni na upitne poteze. O ovome govori i nedavna promocija kalendara karikaturiste čija kičica rado crta nacističke kukaste krstove. Ironično, promocija je održana u Muzeju šabačkih Jevreja", navodi se u saopštenju SNS.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...