ĐURIĆ PORUČIO MLADIMA SA KIM: Vi ste prvi red borbe za opstanak Srba!
Foto: Nemanja Nikolić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

ĐURIĆ PORUČIO MLADIMA SA KIM: Vi ste prvi red borbe za opstanak Srba!

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić organizovao je danas prijem za mlade sa najboljim biznis idejama i najbolje mlade besednike sa KiM i poručio im da su oni ''prvi red borbe'' za opstanak i ostanak Srba u južnoj pokrajini.

Na prijemu u Palati Srbija Đurić je uručio zahvalnice predstavnicima kompanija koje su obezbedile sredstva za realizaciju pobedničkih ideja u Takmičenju za najbolju biznis ideju mladih sa KiM i pohvalnice pobednicima tog i Takmičenja u besedništvu za studente i srednjoškolce na KiM.

Đurić je naglasio da pitanje opstanka Srba na KiM zahteva delovanje ne samo državnih institucija već angažovanje celog društva.

''Na drugoj strani imamo albansko društvo ujedinjeno oko ostvarivanja njihovih nacionalnih interesa, zbog čega naš opstanak na KiM možemo da osiguramo samo ako delujemo sa nivoa čitavog društva. Potrebni su nam pamet, znanje i organizaciji koji izlaze iz institucionalnih okvira'', naglasio je Đurić i mladima poručio da su im vrata Kancelarije za KiM uvek otvorena kako bi kroz zajedničku saradnju nastavili da jačaju srpski narod u južnoj pokrajini i Zahvalio je privrednicima koji su, kako kaže, prepoznali značaj podrške mladima na KiM i njihovim biznis idejama, kao i onima koji su pobedili besedništvom kao jednom od najplemenitijih veština.

''Suočavamo sa generacijom obrazovanih mladih Albanaca školovanih na prestižnim inostranim univerzitetima koji su za izdvajanje Kosova od Srbije. Svaki naš rečit i obrazovan mlad čovek sa preduzetničkim idejama je naš najdragoceniji resurs u očuvanju državnih i nacionalnih interesa na KiM'', kazao je Đurić i dodao da će se sa ovim i sličnim aktivnostima nastaviti i u 2020.godini.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track