Najnovije vesti

OGLASIO SE PRINC FILIP, SA TUGOM GLEDA DOGAĐAJE U CG Sramno prebijanje vernika, ponosan sam na naš narod i sveštenike
Foto: Ana Paunković

reagovanje

OGLASIO SE PRINC FILIP, SA TUGOM GLEDA DOGAĐAJE U CG Sramno prebijanje vernika, ponosan sam na naš narod i sveštenike

Politika

Sa velikom tugom pratim aktuelna dešavanja u našoj bratskoj Crnoj Gori. Veoma sam razočaran odnosom državnih zvaničnika Crne Gore prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i našem narodu, napisao je na svojoj fejsbuk stranici princ Filip Karađorđević.

Prebijanje Vladike Metodija i vernika koji na miran i demokratski način izražavaju svoje neslaganje sa predlogom zakona o slobodi veroispovesti je u najmanju ruku sramno za jedno civilizovano i demokratsko društvo kakva bi Crna Gora morala biti, istakao je.

On je kazao da je nedopustivo je ćutati i nereagovati na ovakvu nepravdu i bezumlje koje se dešava u 21. veku u sred Evrope. Ovakvi potezi koji izazivaju deobe i bratomržnju ne mogu biti na korist ni jednoj državi, ni jednom narodu, pa ni samoj Evropi.

Ponosan nam na naše Episkope, sveštenstvo i narod u Crnoj Gori koji uprkos ovako bolnim i besmislenim napadima naše braće u Crnoj Gori i uprkos kršenju njihovih osnovnih ljudskih i građanskih prava, časno i dostojanstveno svedoče i bore se za istinu, pravdu i Crkvu Božiju, kazao je.

Nadam se da će kod naše crnogorske braće preovladati razum i molim ih u svoje ime, da ne dele narod i ne šire mržnju jer to ne služi na čast i ne priliči junačkoj i čestitoj Crnoj Gori i svim građanima koji u njoj žive, zaključio je princ Filip.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...