ZAVETNICI PORUČILI NA SKUPU U BEOGRADU: Podrška za Srbe i svetinje u Crnoj Gori! (FOTO)
Foto: Kurir

povodom izglasavanja zakona

ZAVETNICI PORUČILI NA SKUPU U BEOGRADU: Podrška za Srbe i svetinje u Crnoj Gori! (FOTO)

Politika -

"Milo pravi NATO crkvu na temeljima Srpske pravoslavne crkve. Umesto krsne slave obeležavaće Havijera Solanu, umesto tamjana, koristiće osiromašenim uranijumom. Juče Dahau, danas Montenegro. To je koncentracioni logor za Srbe u kojem prebijaju vladike, hapse narodne poslanike i proganjaju narod.“, poručila je Milica Đurđević, član predsedništva Srpske stranke Zavetnici na skupu podrške Srbima u Crnoj Gori.

Članovi ove stranke protestovali su danas ispred crnogorske Ambasade u centru Beograda da bi pružili podršku Srbima u Crnoj Gori. Oni su pozvali državno rukovodstvo da zabrani ulazak u Srbiju svima koji su glasali za sramotni Zako kojim se podrivaju temelji SPC.

foto: Kurir

Član Predsedništva "Zavetnika" Milica Đurđević pozvala je rukovodstvo Srbije da uputi protestnu notu Crnoj Gori, pozove ambasadora na konsultacije i proglasi personom non grata sve one koji su u crnogorskoj Skupštini glasali za ovaj zakon.

- Tražimo da se momentalno konfiskuje imovina svim "milogorcima", koji su udarili na srpski narod i nad njime vrše diskriminaciju. Pozivam državno rukovodstvo da ne dozvoli da pređu nogom u Srbiju oni koji u Crnoj Gori sprovode antisrpsku politiku, a ovde dolaze da poziraju po beogradskim kafićima. - rekla je Đurđevićeva.

foto: Kurir

Ona je poručila da se hrišćanstvo, pravoslavlje i sloboda brane u Crnoj Gori i pozvala Srpsku pravoslavnu crkvu da „još hrabrije i glasnije“ podrži Mitropoliju crnogorsku-primorsku.

Đurđevićeva je istakla da Srbi u Crnoj Gori godinama unazad trpe pritiske i diskriminaciju, a posebno poslednjih meseci, jer se podrivaju temelji njihovog identiteta, integriteta i ličnog dostojanstva. Ona je naglasila da su na lažiranom referendumu 2006. godine podelili dva oka u glavi, dva plućna krila, dve strane srca.

„Oduzeli su nam zemlju, pismo, jezik, identitet i istoriju, a sada hoće da nam uzmu i dušu. Neće moći! Danas braneći Ostrog, čuvamo Dečane. Štiteći Cetinje, čuvamo Pećku patrijaršiju.“ - poručila je Đurđevićeva, koja je ocenila da su životi Srba u Crnoj Gori danas ugroženi.

"Zavetnici" su, pored poruka solidarnosti srpskom narodu i Crkvi, osudili prebijanje vladike Metodija i hapšenje političkih prvaka i narodnih poslanika u Crnoj Gori.

foto: Kurir

Na skupu pred ambasadom Crne Gore koja se nalazi na početku Knez Mihailove ulice govorio je i istoričar Aleksandar Raković, kojem je Podgorica zabranila da ulazi u Crnu Goru.

Učesnici skupa nosili su zastave Srbije i Crne Gore, kao i transparente sa natpisom "Nećemo NATO crkvu u Crnoj Gori", sliku Njegoša, fotografije vladike Metodija i policajca iz Nikšića Miloja Šćepanovića koji je dao otkaz, jer nije hteo da učestvuje u akciji policije protiv građana.

Po završetku obraćanja okupljeni su se uputili ka domu Patrijaršije u Beogradu i Sabornoj crkvi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track