Najnovije vesti

ZAVETNICI PORUČILI NA SKUPU U BEOGRADU: Podrška za Srbe i svetinje u Crnoj Gori! (FOTO)
Foto: Kurir

povodom izglasavanja zakona

ZAVETNICI PORUČILI NA SKUPU U BEOGRADU: Podrška za Srbe i svetinje u Crnoj Gori! (FOTO)

Politika

"Milo pravi NATO crkvu na temeljima Srpske pravoslavne crkve. Umesto krsne slave obeležavaće Havijera Solanu, umesto tamjana, koristiće osiromašenim uranijumom. Juče Dahau, danas Montenegro. To je koncentracioni logor za Srbe u kojem prebijaju vladike, hapse narodne poslanike i proganjaju narod.“, poručila je Milica Đurđević, član predsedništva Srpske stranke Zavetnici na skupu podrške Srbima u Crnoj Gori.

Članovi ove stranke protestovali su danas ispred crnogorske Ambasade u centru Beograda da bi pružili podršku Srbima u Crnoj Gori. Oni su pozvali državno rukovodstvo da zabrani ulazak u Srbiju svima koji su glasali za sramotni Zako kojim se podrivaju temelji SPC.

foto: Kurir

Član Predsedništva "Zavetnika" Milica Đurđević pozvala je rukovodstvo Srbije da uputi protestnu notu Crnoj Gori, pozove ambasadora na konsultacije i proglasi personom non grata sve one koji su u crnogorskoj Skupštini glasali za ovaj zakon.

- Tražimo da se momentalno konfiskuje imovina svim "milogorcima", koji su udarili na srpski narod i nad njime vrše diskriminaciju. Pozivam državno rukovodstvo da ne dozvoli da pređu nogom u Srbiju oni koji u Crnoj Gori sprovode antisrpsku politiku, a ovde dolaze da poziraju po beogradskim kafićima. - rekla je Đurđevićeva.

foto: Kurir

Ona je poručila da se hrišćanstvo, pravoslavlje i sloboda brane u Crnoj Gori i pozvala Srpsku pravoslavnu crkvu da „još hrabrije i glasnije“ podrži Mitropoliju crnogorsku-primorsku.

Đurđevićeva je istakla da Srbi u Crnoj Gori godinama unazad trpe pritiske i diskriminaciju, a posebno poslednjih meseci, jer se podrivaju temelji njihovog identiteta, integriteta i ličnog dostojanstva. Ona je naglasila da su na lažiranom referendumu 2006. godine podelili dva oka u glavi, dva plućna krila, dve strane srca.

„Oduzeli su nam zemlju, pismo, jezik, identitet i istoriju, a sada hoće da nam uzmu i dušu. Neće moći! Danas braneći Ostrog, čuvamo Dečane. Štiteći Cetinje, čuvamo Pećku patrijaršiju.“ - poručila je Đurđevićeva, koja je ocenila da su životi Srba u Crnoj Gori danas ugroženi.

"Zavetnici" su, pored poruka solidarnosti srpskom narodu i Crkvi, osudili prebijanje vladike Metodija i hapšenje političkih prvaka i narodnih poslanika u Crnoj Gori.

foto: Kurir

Na skupu pred ambasadom Crne Gore koja se nalazi na početku Knez Mihailove ulice govorio je i istoričar Aleksandar Raković, kojem je Podgorica zabranila da ulazi u Crnu Goru.

Učesnici skupa nosili su zastave Srbije i Crne Gore, kao i transparente sa natpisom "Nećemo NATO crkvu u Crnoj Gori", sliku Njegoša, fotografije vladike Metodija i policajca iz Nikšića Miloja Šćepanovića koji je dao otkaz, jer nije hteo da učestvuje u akciji policije protiv građana.

Po završetku obraćanja okupljeni su se uputili ka domu Patrijaršije u Beogradu i Sabornoj crkvi.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...