VUČIĆ NAJAVIO SMENU VRHA SNS NA VIDOVDAN: Od juna novo rukovodstvo, neću se kandidovati za novog predsednika stranke
Foto: Zorana Jevtić

posle sednice glavnog odbora

VUČIĆ NAJAVIO SMENU VRHA SNS NA VIDOVDAN: Od juna novo rukovodstvo, neću se kandidovati za novog predsednika stranke

Politika -

Srpska napredna stranka idućeg juna dobija potpuno novo rukovodstvo, od predsednika do članova Glavnog odbora, najavio je danas lider stranke Aleksandar Vučić.

Neće se, rekao je, ponovo kandidovati, a suiguran je da će njegov naslednik umeti i moći da vodi stranku kako treba.

Vučić je, nakon dvočasovnog zasedanja Glavnog odbora, saopštio da će stranka održati skupštinu na Vidovdan.

Najavio je da će tada biti izabrani članovi svih tela stranke.

"Kada se završe izbori, potrebno je 45 dana za sprovođenje procedure imenovanja delagata za skupštinu. Tako da će SNS potpuno novo rukovodstvo imati od juna", podvukao je Vučić.

Vučić je istakao da je odluka stranke takva, jer su želeli da u izbore uđu bez žestine koju nose unutarstanački drugačiji stavovi, a onda će, kaže, posle izbora biti prilika da u dobroj konkurenciji najbolji pobeđuje.

"Predložiću novo rukovodstvo i verujem da ću dobiti podršku većine delegata SNS", rekao je Vučić.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da je Ana Brnabić na sednici Glavnog odbora SNS izabrana za člana Predsedništva stranke.

On je istakao da je ona izabrana aklamacijom svih članova GO.

On je izrazio uverenje da će novo rukovodstvo SNS biti u stanju da se bori sa nadolazećim izazovima, teškim stvarima koje će biti pred Srbijom u tom periodu, a posebno zato što Srbija danas ima drugačije standarde id a mora mnogo brže napred.

"Reforme su sprovedene, ali je potrebno dodatno ubrzanje, trud i rad i verujem da novi ljudi mogu tu energiju da donesu i da je pokažu", poručio je Vučić.

On je rekao da je veoma važno za stranku zakazivanje skupštine za Vidovdan, jer to pokazuje da postoji potreba da se da prostor nadolazećim ljudima koji imaju energiju, entuzijazam, koji su neukaljani.

"Oni, prosto, žele da pobede one koji su se malo umorili, koji žele da prave svoje klanove, da budu veliki šefovi, a ima ih takvih na lokalu i na drugim nivoima. Uveren sam da ću imati vremena da sve sagledam i predložim najbolje ljude od predsednika stranke do članova Glavnog odbora", rekao je Vučić.

On je dodao da je na sednici iskazano puno jedinstvo sa srpskim narodom na KiM, te ponovio da je neophodno očuvanje mira i stabilnosti, jer je to važno i za sprovođenje plana Srbija 2025.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track