KANCELARIJA ZA KIM REAGOVALA: Hitno utvrditi motive za napada na Stanišu u selu kod Gnjilana, izbo ga komšija Albanac
Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

opet napad na srbe

KANCELARIJA ZA KIM REAGOVALA: Hitno utvrditi motive za napada na Stanišu u selu kod Gnjilana, izbo ga komšija Albanac

Politika -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je hitno utvrđivanje motiva napada na Stanišu Jovanovića, kažnjavanje počinioca i osiguranje fizičke bezbednosti za meštane Cernice.

"Napad na Stanišu Jovanovića, kome su nanete višestruke povrede nožem, pokazao je da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema predaha, te da su osuđeni da i pretpraznične dane proživljavaju u strepnji i strahu", saopštila je sinoć Kancelarija za KiM.

Oni navode da ne ulazeći u motive ovog napada, čiji je počinilac bio dvadesetogodišnji Albanac, moraju da konstatuju da se mesecima na Kosovu i Metohiji podgreva antisrpska atmosfera, koja svakako ne deluje destimulativno na potencijalne nasilnike.

"Kada se stvori društvena klima u kojoj su napadi na Srbe i njihovu imovinu postali nešto što se toleriše i što ne izaziva najširu osudu, onda se napadi zaista i događaju", navodi se u saopštenju.

Zahtevamo od svih stranaka i privremenih institucija u Prištini da prekinu sa progonom Srba, jer kada se, kako kažu, čitav politički establišment i pravosuđe upuste u hajku na Srbe i Srbiju, onda neminovno svaka devijantna osoba to može protumačiti kao davanje saglasnosti za svaki individualni čin nasilja.

"Na Kosovu i Metohiji događa se vladavina nasilja i ponovo upozoravamo međunarodne činioce da je poslednji trenutak da se razuzdanom albanskom šovinizmu stane na put", poručuju iz Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track