KNEŽEVIĆ: Dolazak Vučića je snažna poruka o zajedništvu
Foto: Printscreen YouTube/Vijesti.me

reagovanje

KNEŽEVIĆ: Dolazak Vučića je snažna poruka o zajedništvu

Politika -

Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić provede Badnji dan sa Srbima u Crnoj Gori, to će biti snažna poruka o zajedništvu i neraskidivim, bratskim vezama između srpskog i crnogorskog naroda, smatra Milan Knežević iz crnogorskog Demokratskog fronta.

Državno rukovodstvo Srbije je, u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti, na mudar, odmeren i dostojanstven način, ipak, poslalo poruku da je zabrinuto zbog novonastale situacije i da šalje snažnu poruku SPC u nameri da odbrani svoje svetinje, ukazuje Knežević u izjavi za Tanjug.

Za informaciju o dolasku Vučića u Crnu Goru na Badnji dan je, kaže, saznao iz medija, ali ističe da će to, ukoliko se ostvari, biti veliki događaj, ne samo za srpski narod u Crnoj Gori, već za sve građane, budući da, kako kaže, Vučić po prvi put dolazi u Crnu Goru, otkako je na visokim državnim funkcijama u Srbiji.

"Na taj način se šalje snažna poruka o sabornosti, zajedništvu i neraskidivim, bratskim vezama između srpskog i crnogorskog naroda. Uveren sam da će grad u kojem Vučić bude prisutan za Badnji dan pokazati gostoprimstvo, te poslati jasne i snažne poruke zahvalnosti i zadovoljstva što je Vučić u Crnoj Gori", rekao je Knežević.

Ocenjuje i da je ono što se dešava u Crnoj Gori kulminacija neodgovorne, isključive i tvrdoglave politike predsednika Mila Đukanovića, a da je Zakon o slobodi veropispovesti "kap koja je prelila čašu" i "probudila" građane pravoslavne vere.

"Mi smo pozivali Djukanovića da to ne čini. On je nama poručio, onako kao što on zna da uradi, da je njih više od nas i da se ne zalećemo. Ali, probudio se čitav region gde god žive Srbi i zahvalni smo našoj braći u Srbiji, RS, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, u dijaspori, odakle dobijamo podršku da istrajemo u našoj borbi", rekao je Knežević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja