VUČIĆ: Ne zanima me šta misli antinacionalna, lopovska opozicija! Falsifikovali i saopštenje Episkopskog saveta
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

obraćanje iz predsedništva

VUČIĆ: Ne zanima me šta misli antinacionalna, lopovska opozicija! Falsifikovali i saopštenje Episkopskog saveta

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišući falsifikovano saopštenje Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori, koji ga je navodno pozvao da ne dolazi na Badnji dan na sever te države, rekao je da je jedini smisao i cilj tog falsifikata da se naudi Srbiji i njemu lično.

Pripisujući taj falsifikat delu srpske opozicije, Vučić je u obraćanju novinarima rekao da oni sve to čine ne bi li se vratilli na vlast i nastavili da pljačkaju državu.

- Sve je falsifikovano. Lagali su da su bila četvorica episkopa, a nisu, Atanasije nije bio. Ne možete vi ovdašnjim lazovima da doskočite, jer bi trebalo da reagujete na svaku njihovu reč koju izgovore, rekao je Vučić. Dodao je da su oni u stanju da kažu da je, kako je rekao, sada noć, a ne dan.

Osvrnuo se i na tvrdnje da spominjanjem slučaja Jovanjice on zapravo vrši pritisak na tužilaštvo. Treba, kazao je, da ih bude sramota, jer kada su mu, podsetio je, svaki dan postavljali pitanja o tom slučaju, onda to nije bio pritisak.

- Znači da ja ne smem da kažem da lažete. Šta treba, da ćutim, zapitao je predsednik I dodao: Smatram da vaše laži i sve laži Đilasa, Jeremića i Obradovića treba raskrinkati i nije bitno ko će se protiv njih kandidovati. Uvek ću imati dovoljno snage da se izborim da im, sve u skladu sa zakonom, ne dozvolim da Srbiju unište.

Vučić kaže da ga ne zanima šta mu zamera deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju, po pitanju događaja u Crnoj Gori, jer su oni, prema njegovim rečima, u stanju da sve zloupotrebe i izmisle kako bi naštetili Srbiji.

U odgovor na pitanje kako definiše politiku Srbije u odnosu na stanovište nacionalne opozicije u SzS da je izdajnik zbog nereagovanja na događaje u Crnoj Gori, te u odnosu na stav proevropske grupe bivših zvaničnika, intelektualaca da vodi politiku destabilizovanja Crne Gore, Vučić se osvrnuo na ideološki profil SzS i rekao da to nije nacionalna opozicija.

"To je antinacionalna, lopovska opozicija. Oni nemaju ništa drugo, osim da unište srpske interese i da gledaju šta mogu da opljačkaju. I ne zanima me šta oni govore, osim što su uvek, i u svakom trenutku, u stanju da sve zloupotrebe i izmisle kako bi Srbiji naštetili", rekao je Vučić.

Kako je rekao - drugi deo te iste partije, Sergej Trifunović, uvek je na istom "fonu" sa američkom ambasadom u Crnoj Gori i na nekim drugim mestima.

"Tako da je to je sve u redu. Uvek mogu prvo da pročitam saopštenje američke ambasade u Crnoj Gori ili u Prištini, i onda mogu da razumem stav Sergeja Trifunovića, ako je pri sebi. U druga pitanja da ne ulazim", dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track