PODRŠKA VUČIĆU IZ SUBOTICE: Od vitalnog interesa Srbije da očuvamo opstanak našeg naroda u Crnoj Gori
Foto: Marina Lopičić

go sns

PODRŠKA VUČIĆU IZ SUBOTICE: Od vitalnog interesa Srbije da očuvamo opstanak našeg naroda u Crnoj Gori

Politika -

SUBOTICA - Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici saopštio je da pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u nastojanju da mudrim potezima očuva mir i stabilnost, ali i da pokaže brigu prema srpskom narodu u regionu.

„Predsednik je još jednom pokazao, da Srbija vodi politiku ozbiljnosti vodeći se interesima Srbije i srpskog naroda, politiku zasnovanu na modernom prosvećenom patriotizmu koji ne poznaje nasilje nego mudrost. To je svojom današnjom odlukom da ipak ne ide u Crnu Goru Vučić još iznova dokazao“, navodi Gradski odbor SNS u Subotici.

Subotički naprednjaci ističu, da razgovori predsednika Vučića sa patrijarhom srpskim Irinejem, u više navrata, o svemu što se zbivalo posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori dogodili su se, ne zato što je bilo ko imao želju da se meša u stvari druge države, već zato što su direktno pogođeni interesi srpskog naroda i imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Gradski odbor SNS u Subotici podržava predsednika u stavovima da se ne stidimo više, da govorimo o srpskom narodu, jer je od vitalnog interesa Srbije da očuvamo opstanak našeg naroda u Crnoj Gori.

foto: Kurir/N.H.

„Veoma je važno da na žestoku kampanju asimilacije Srba odgovorimo odgovornošću, ozbiljnošću i pristojnošću, kao i posvećenim radom na tome da očuvamo snagu srpskog korpusa u Crnoj Gori, ne ugrožavajući državno pravni status Crne Gore" stav je predsednika Srbije, koji subotički SNS u potpunosti podržava, ceneći napore da se očuva nacionalni identitet Srba u regionu.

Napredna stranka u Subotici kaže i da ohrabruje nedvosmislena poruka predsednika Vučića, da za nas postoji jedna kanonska pravoslavna crkva i u CG - Srpska pravoslavna crkva, i da to niko ne može da poništi falsifikujući istoriju.

(Kurir.rs/N.H./Foto: N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja