Najnovije vesti

EPISKOPSKI SAVET SPC U CRNOJ GORI: Zatražena ocena ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti, protesti se nastavljaju
Ilustracija, Foto: Youtube/Printscreen

za ustavni sud crne gore

EPISKOPSKI SAVET SPC U CRNOJ GORI: Zatražena ocena ustavnosti Zakona o slobodi veroispovesti, protesti se nastavljaju

Politika

PODGORICA - Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori usvojio je danas nacrt inicijative za ocenu ustavnosti nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti pred Ustavnim sudom Crne Gore.

Episkopski savet je saopštio da je na sednici u Mitropoliji Cetinjskog manastira usvojio nacrt inicijative za ocenu ustavnosti odredbi takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, koja je, uz blagoslov Crkve, pripremljena od stručnog tima domaćih pravnika.

Kako se navodi u saopštenju, Savet u potpunosti podržava u petak objavljeni stav Pravnog saveta i poziva sve dobronamerne da svoje predloge, sugestije i ideje dostavljaju Pravnom savetu preko episkopija SPC i da se ne preduzimaju jednostrane pravne aktivnosti na polju protivljenja zakonskom tekstu koji je usvoji crnogorski parlament.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock, EPA / Boris Pejović

"Blagodarimo svima vernima u Crnoj Gori na pokazanom hrišćanskom dostojanstvu u otporu ovom bezakonju, koje je prepoznato i od naše braće i sestara širom regiona i sveta, kojima takođe ovom prilikom šaljemo naše arhipastirske blagoslove", dodaje se u saopštenju.

Episkopski savet u saopštenju dodaje i da podržava buduće organizovanje i sprovođenje molitvenih litija četvrtkom i nedeljom i daje blagoslov da mesno sveštenstvo u svim gradovima prema iskazanoj želji i potrebi naroda ostalim danima organizuje molitvene skupove i crkveno-narodne tribine pri hramovima, kulturnim centrima i drugim za to prikladnim mestima, podsjećajući na obavezu čuvanja mira i dostojanstva, kao i do sada.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...