Nikolić otvorio Paviljon Srbija u Londonu
Foto: Tanjug

Nikolić otvorio Paviljon Srbija u Londonu

Politika -
Predsednik Srbije rekao je da će Srbija mnogo dugovati sportistima koji na Olimpijskimigrama u Londonu osvoje medalju i dodao da želi da se ne razočaraju prilikom povratka u zemlju kao što se, kako je rekao, to dešavalo ranije
1 / 13 Foto: Tomislav Nikolic U Londonu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u London gde će večeras prisustvovati, zajedno sa više od 100 svetskih lidera, otvaranju Olimpijskih igara.Prva dva olimpijska dana bodriće srpske olimpijce.Uoči otvaranja Igara - koje je najavljeno kao nezapamćen muzičko-plesno-pirotehnički spektakl - Nikolić će u Londonu prisustvovati prijemu koji za šefove država i vlada priredjuje kraljica Elizabeta druga, koja će Igre i zvanično otvoriti.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i još 100 svetskih lidera večeras će na otvaranje Olimpijskih igara u Londonu otići - autobusom.

Predsednik Srbije rekao je da će Srbija mnogo dugovati sportistima koji na Olimpijskimigrama u Londonu osvoje medalju i dodao da želi da se ne razočaraju prilikom povratka u zemlju kao što se, kako je rekao, to dešavalo ranije.

Nikolić je na otvaranju Paviljona Srbija u Londonu kazao da će nacija bodriti svoje sportiste od početka takmičenja u subotu pa do kraja Igara."Mi ćemo danas da počnemo da bodrimo svoje sportiste i bodrićemo ih sve dok se Igre ne završe, sa željom da nas obraduju i sa željom da, kada nas obraduju, da ih ne dočeka neko razočarenje u našoj Srbiji, kako su to navikli u prošlosti. Srbija će mnogo da duguje onima koji ovde u Londonu osvoje medalju za nju", rekao je Nikolić na otvaranju.

U Paviljonu Srbija otvorena je danas izložba o počecima olimpizma u Srbiji. Taj objekat se nalazi u strogom centru Londona u zgradi koja je zaštićena zakonom. Paviljon će ostati i posle Igara. Nikolić je novinarima i gostima kazao da se svakom u životnom veku desi da London okupi sportiste na Olimpijskim igrama, a predstavnike Srbije nazvao je "draguljima" i pohvalio je njihov duh.

"Svi mi željno čekamo trocifrenu brojku (medalja). To što danas počne da predstavlja našu zemlju, to su naši dragulji...Iako (sportisti iz celog sveta) nisu talentovaniji, iako nemaju bolje predispozicije, imaju bolje uslove i uvek nas negde prestignu. Ipak, kad za protivnika imaju pojedinačno ili timski Srbiju, nikom od njih nije lako. Zato što se taj borbeni duh naše male a velike države uvek prenese na sportiste", rekao je Nikolić.

Osim Nikolića i njegove supruge, otvaranju Paviljona prisustovali su predsednik OKS Vlade Divac, generalni sekretar tog tela Đorđe Višacki, ambasador Srbije u Britaniji Dejan Popović, kao i brojne druge sportske ličnosti.U okviru jakih mera bezbednosti, organizatori su odlučili da sve svetske lidere sa prijema kod kraljice Elizabete II autobusima prebace na stadion na kojem će Igre biti otvorene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track