BOŠKO BRUTALNO NAPAO MIĆUNOVIĆA! REAGOVAO DS: Obradović da se suzdrži od necivilizovanog komentarisanja
Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

tviter rasprava

BOŠKO BRUTALNO NAPAO MIĆUNOVIĆA! REAGOVAO DS: Obradović da se suzdrži od necivilizovanog komentarisanja

Politika -

Lider Dveri Boško Obradović reagovao je danas, oštro, pa i uvredljivo, na izjavu poslanika i jednog od osnivača Demokratske stranke Dragoljuba Mićunović da je bojkot izbora besmislen, i poručio da bi Mićunović trebalo sam da izađe na izbore da bi se videlo koliku podršku ima.

"Da li je moguće: od komuniste, 'jahanja popova' i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima?!", napisao je Obradović na Tviteru.

Mićunović smatra da je bojkot izbora besmislen i da bi jedino mogao da delegitimiše izbore ako na njih ne bi izašlo 50 odsto birača, što se, kako je dodao, neće desiti.

"Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih intitucija, gde je ključan parlament", rekao je Mićunović u intervjuu za "Blic".

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović, predsednik Dveri, pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju ili da Demokratska stranka odmah napusti Savez.

"Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj", napisao je Božović reagujući na objavu Boška Obradovića u kojoj je vređao Dragoljuba Mićunovića.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena izjavio je danas da zahteva od rukovodstva stranke hitan izlazak iz antievropskog Saveza za Srbiju, u koji, kako je rekao, građani odavno ne veruju.

Radojičić je taj zahtev uputio rukovodstvu DS, kako je rekao za Tanjug, nakon današnjeg napada Boška Obradovića na jednog od osnivača DS, Dragoljuba Mićunovića, zbog njegove ocene da je bojkot izbora besmislen.

"Napadati čoveka koji se borio protiv Tita, Miloševića, koji je osnivač DS, je skandal i to ga napada onaj koji podržava Hitlerove saradnike", kratko je Milojičić prokomentarisao tvit lidera Dveri Boška Obradovića u kojem vređa Dragoljuba Mićunovića, jer je protiv bojkota izbora.

Demokratska stranka najoštrije je osudila izjavu Obradovića.

"Zahtevamo od Boška da se ubuduće suzdrži od necivilizovanog komentarisanja izjava istaknutih demokrata čija su politička misao i delo postavili temelje moderne demokratske Srbije i da svoju energiju usmeri na toksičnog pol.protivnika, koji nam je jedini zajednički sadržalac", napisao je DS na Tviteru.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track