PEŠIĆKA BI VUČIĆU CEV U GLAVU: Tužilaštvo češlja Vesnin Tviter
Foto: BETA/Informativna sluzba Demokratske stranke

Reakcija

PEŠIĆKA BI VUČIĆU CEV U GLAVU: Tužilaštvo češlja Vesnin Tviter

Politika -

Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede provere da li ima elemenata krivičnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal da istraži sporne navode bivše poslanice Vesne Pešić objavljene na Tviteru.

Ona je u subotu uputila pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću napisavši da „nema tu bojkota, samo cev u glavu“.

- Javni tužilac je naložila da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede provere da li ima elemenata krivičnog dela za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti - rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.

Pešićeva je, podsetimo, na svom nalogu napisala:

- Hajde, bre, da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu.

foto: Twitter

Ministarka pravde Nela Kuburović pozdravila je reakciju tužilaštva: - Pozivanje na ubistvo predsednika bilo koje države, pogotovo u onoj u kojoj je pre nešto više od 15 godina ubijen premijer, i to u trenutku kada su upravo politički istomišljenici Vesne Pešić bili na vlasti, govori samo da građani na predstojećim izborima biraju između Srbije u kojoj se nasilje, kriminal i vešala na ulici ne tolerišu, Srbije koja gradi puteve i otvara nova radna mesta - i Srbije u kojoj se upiru cevi snajpera na legitimno izabranog predstavnika naroda, izaziva nered i haos na ulicama i ne poštuje volja građana - rekla je Kuburovićeva.

Kurir.rs/ Foto: BETA/Informativna sluzba Demokratske stranke, Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track