DEMOKRATE POSLE UVREDA BOŠKA OBRADOVIĆA: Ako ne napustimo Savez za Srbiju, to je kraj DS!
Foto: Marina Lopičić, Beta/Emil Vas

pobuna

DEMOKRATE POSLE UVREDA BOŠKA OBRADOVIĆA: Ako ne napustimo Savez za Srbiju, to je kraj DS!

Politika -

Ako Lutovac izabere da oćuti i da ostane u senci Đilasa i Obradovića, to bi bio kraj naše stranke

Posle uvreda lidera Dveri Boška Obradovića na račun poslanika DS Dragoljuba Mićunovića demokrate zahtevaju od svog šefa Zorana Lutovca da bira - ili će povući hrabar potez i izaći iz Saveza za Srbiju, ili će ostati u senci Dragana Đilasa i Boška Obradovića, što bi značio kraj DS, saznaje Kurir.

- Svi u DS su besni, posle ovog što je uradio Boško mora da se preispita naše članstvo u SZS. Ako Lutovac izabere da oćuti i da ostane u senci Đilasa i Obradovića, to bi bio kraj naše stranke - kaže izvor našeg lista u DS i dodaje:

foto: Zorana Jevtić

- Tražićemo da se SZS izjasni o ovom Obradovićevom istupu, i to na sledećoj sednici. Kako se sednice SZS održavaju jednom nedeljno, nećemo dugo čekati. Očekujemo i da ovo bude tema na predstojećoj sednici GO, koja treba da bude početkom februara. Ovo mora da se preseče, ili Dveri, ili DS u Savezu. Inače, mi u DS ne isključujemo mogućnost da je Đilas sugerisao Obradoviću udar na Mićunovića.

Međutim, da smirivanje tenzija nije cilj Dveri, pokazalo je i jučerašnje saopštenje ovog pokreta - pored toga što brane Lutovca, oni su se drznuli i da određuju ko je pravi demokrata, a ko ne.

Oglasila se i Sanda Rašković Ivić, narodna poslanica i potpredsednica Narodne stranke, koja je takođe deo SZS. Ona smatra da Obradović ne sme tako da se obraća Mićunoviću i da treba da se izvini.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Marina Lopičić, Beta/Emil Vas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track