OMLADINA DS SE ISKLJUČUJE IZ SAVEZA ZA SRBIJU: Boško vređa i prošlost i sadašnjost demokrata
Foto: Marina Lopičić

neće sa dverima

OMLADINA DS SE ISKLJUČUJE IZ SAVEZA ZA SRBIJU: Boško vređa i prošlost i sadašnjost demokrata

Politika -

Demokratska omladina saopštila je da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok, kako kažu, ne bude jasno da li Savez za Srbiju podržava delovanje Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića, koje označavaju kao radikalsko.

Omladina DS u saopštenju navodi da je u više navrata osudila postupke Dveri, smatrajući da zanemaruju činjenicu da politički deluju unutar SzS, dok je, kažu, Obradović napadom na sve demokrate i Dragoljuba Mićunovića naneo nesagledivu štetu u borbi protiv aktuelne vlasti.

Mlade demokrate smatraju da DS treba da bude u Savezu za Srbiju u kojem nisu Dveri ili ne treba da bude deo tog istog saveza.

"Uprkos naporima, apelima i zahtevima da se ova situacija reši, a koje smo upućivali kako liderima SzS, tako i predsedniku DS, Demokratska omladina će se zbog svega ovoga isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju", stoji u saopštenju.

Dodaju da u DS nije bilo, niti će, kažu, biti podobnih i nepodobnih, kako, kažu, Obradović i Dveri pokušavaju da ih označe, jer je to ono što ih čini demokratama - sloboda mišljenja kao osnovno ljudsko pravo.

Omladina DS navodi i da je Obradović juče nastavio sa uvredama upućenim funkcionerima DS, ponovivši sve uvrede na račun profesora Mićunovića, dodatno vređajući i poslanike i time, kažu, "vređajući prošlost i sadašnjost DS".

Navode i da je DS poslednjih dana jedina meta napada i predstavnika vlasti i onih koji, kažu, "monopolišu pravo da govore u ime opozicije".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track