Najnovije vesti

CRNOGORSKI MSP NAJAVIO MERE PROTIV MINISTRA SAVETNIKA: Tvrde da nije poštovao Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima
Foto: Profimedia

mere protiv srpskog diplomate

CRNOGORSKI MSP NAJAVIO MERE PROTIV MINISTRA SAVETNIKA: Tvrde da nije poštovao Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima

Politika

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore najavilo je da će preduzeti mere protiv ministra - savetnika u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiši Milovanoviću zbog nepoštovanja Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

- U delovanju ministra-savetnika Ambasade Srbije, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama - navedeno je u saopštenju iz tog resora.

U saopštenju se ne precizira na koji način je ministar-savetnik Ambasade Srbije u Podgorici "flagrantno" prekršio "slovo i duh" Bečke konvencije.

Navode da je u otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumevanje, ambasador Srbije u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore precizno i detaljno obavešten o karakteru, kako kažu, ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim merama koje će biti preduzete od crnogorskih organa.

Istovremeno, dodaje se, da se diplomata u zvanju ministra savetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša i deluje primereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mera protiv nje nema.

(Kurir.rs/Tanjug/FOTO: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...